המלצת השף: אידיאלי לשימוש בסלטים, מרקים, בגספאצ'ו או סתם לנשנוש.
המלצת הגשה: בבופה לאירוח מומלץ להגיש בליווי מטבלים או עם לבנה עזים ואבטיח קר.
מרכיבים (ל-20 גריסונים):
1 ק"ג קמח
½ כף סוכר
5 כפות שמרים יבשים
½ כף אורגאנו יבש או טרי
100 גר' חמאה ממוסת
כף מלח
2 כוסות (500 מ"ל) מי קרח
תוספות לבחירה:
זיתי טאסוס קצוצים
עגבניות מיובשות, קצוצות
עלי בזיליקום
לציפוי:
1 חלמון להברשה
מלח גס
2 כפיות צילי גרוס
4 כפות פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח (תמיד רצוי לנפות קמח, הן מבחינת ההלכה, הן כדי למנוע היווצרות גושים).
מוסיפים את הסוכר, השמרים, האורגאנו והחמאה.
מערבבים קלות ומוסיפים מים בהדרגה (יוצקים מעט מים ומערבבים, וחוזר חלילה).
לשים במשך כ- 7 דקות, מוסיפים את המלח (חשוב מאוד להוסיף את המלח רק בשלב זה, הוספת המלח בשלב מוקדם יותר "הורגת" את השמרים), וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות – עד שמתקבל בצק מעט קשה.
מומלץ ללוש לישה חזקה, עד שהבצק מתאחד והופך לקשה אך אלסטי.
מחלקים את הבצק ל-20 כדורים.
מגלגלים כל כדור לנקניק באורך שווה, ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
בשלב זה אפשר לשדרג עם תוספות לפי בחירה שמטמיעים לתוך הבצק, דוגמת זיתים, עגבניות מיובשות קצוצות, עלי בזיליקום או עשבי תיבול אחרים.
מברישים בחלמון ביצה, ובוזקים מעל קמצוץ מלח גס, צ'ילי גרוס ופרמזן.
מניחים להתפחה כ- 30 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 17 דקות, או עד שהמקלות משחימים.
מהספר "המטבח של סהר" עם השף סהר רפאל, המנצח על מטבחי "כדיתא" ו"כרמים"