חברת אסם מציגה שורת מוצרים חדשים המבוססים על רכיבים טבעיים – והופכת ליצרן הישראלי הראשון המציע מוצרים מרכיבים טבעיים בלבד בכל אחת מהקטגוריות בתחום הקולינרי. זאת ללא תוספת מונוסודיום גלוטמט, ללא חומרים משמרים וללא צבע מאכל; וכנדבך נוסף במהלך לשיפור בערכים התזונתיים של מוצרי אסם.
לקראת החורף פיתחה חברת אסם סדרה של מרקי בישול, מרקים נמסים ותבשילים מדגנים מלאים, המבוססים על רכיבים טבעיים בלבד.
הצרכן יוכל לבחור במוצרים המבוססים על רכיבים טבעיים בלבד בכל אחת מהקטגוריות בתחום הקולינרי.
ההשקעה בפיתוח המוצרים החדשים ובהחדרתם לשוק נאמדת ב- 5 מיליון ש"ח.
לדברי מנכ"ל קבוצת אסם, גזי קפלן, מתבססים כיום תהליכי החדשנות במוצרי החברה על תפיסת התזונה הנכונה. "אנשי הפיתוח של אסם מתמקדים קודם כל בהפיכת המוצרים הקיימים לבעלי ערך תזונתי גבוה יותר –ללא כל פשרה בטעם. הניסיון המצטבר באסם מעיד על העדפה גוברת של הצרכן הישראלי למוצרים המבוססים על רכיבים טבעיים – מבלי לוותר על הטעמים המוכרים שהפכו זה מכבר לאבני יסוד במטבח הישראלי", אומר קפלן.
הרצל עוזר, מנכ"ל החטיבה הקולינרית של אסם, מציין: "בתחום הקולינרי, אסם היא הסמן הימני שהוביל את השוק במעבר למוצרים בעלי ערך תזונתי גבוה יותר. במחקר מקיף שנערך בקרב צרכנים עלה כי בעיניהם, השיפור הנדרש ביותר בערך התזונתי הוא מעבר למוצרים המבוססים על רכיבים טבעיים. אסם – הקשובה ללקוחותיה ולמגמת הבריאות העולמית – הובילה תהליך זה, כאשר השיקה לראשונה, לפני כשנה, מרקי תיבול מרכיבים טבעיים. כאשר חברות המזון הגדולות, דוגמת אסם, מבצעות מהלך מהותי כזה במוצרי הדגל שלהן, עוברים מוצרים שנמכרו בעבר בחנויות מתמחות, אל מדפי הרשתות הגדולות, ומתחולל שינוי משמעותי וחיובי בדפוסי הצריכה. לראיה: כיום, מרק תיבול עוף אמיתי מרכיבים טבעיים של אסם הינו הפריט המוביל במכירות של מרקי תיבול 400 ג"ר של כלל היצרנים".
על מנת לבדל את המוצרים, אורזת אסם את המוצרים המבוססים על רכיבים טבעיים בלבד באריזות ייחודיות, המשלבות פס ירוק בולט לעין, עליו מצויין- "רכיבים טבעיים בלבד". רשימת מרכיבי המוצרים ברורה ומפורטת – תוך שקיפות מלאה לצרכן.
אסם אומרת כי המעבר למוצרים המבוססים על רכיבים טבעיים בלבד מהווה אתגר מורכב. כל פיתוח של מוצר חדש כזה כולל איתור חומרי גלם טבעיים ותחליפים לחומרים בהם נעשה שימוש עד כה – ללא פשרה בטעם או באורך חיי המדף של המוצר. גזי קפלן, מנכ"ל אסם, אומר, כי העיקרון העומד מאחורי מדיניות המוצרים החדשים של החברה הוא זה של חופש הבחירה. "כחברת המזון המובילה בישראל, אנו חייבים להציב על המדפים מבחר רחב של אפשרויות בחירה לצרכן, איש איש על פי העדפות הטעם וסגנון התזונה שלו. מדובר בתהליך שיטתי של מעבר לשימוש ברכיבים טבעיים, בעלי ערך תזונתי גבוה, בהפצה נרחבת – על מנת להבטיח זמינות מרבית לצרכן".
רשימת המוצרים החדשים של אסם כוללת:
· מרקי בישול מרכיבים טבעיים: פטריות, עוף עם אטריות, עגבניות עם אורז, עדשים – מחיר: 10.25 ש"ח
· מרקים נמסים מרכיבים טבעיים: פטריות, עגבניות, אפונה ושתי מהדורות מיוחדות – מרק אפונה עם קרוטונים ומרק עגבניות עם קרוטונים – מחיר: 6.80 ש"ח
· תבשילים מדגנים מלאים: קוסקוס מלא עם ירקות, אורז מלא עם עדשים – מחיר: 9.75 ש"ח
החטיבה הקולינרית של אסם עוברת לרכיבים טבעיים בכל הקטגוריות
אסם משקיעה 5 מיליון ₪ במרקי בישול, מרקים נמסים ותבשילים המבוססים על רכיבים טבעיים בלבד לקראת החורף

תגובות
0