הקונספט של פרידה קאלו: מטבח לטיני עם מנות ראשונות ואחרונות בלבד

בתפריט 16 מנות ראשונות, שמונה קינוחים – ואף לא מנה עיקרית אחת. הרעיון מאחורי התפריט הוא לאפשר לסועדים להתנסות במגוון טעמים ומרקמים, ולא להתחייב למנה עיקרית אחת, כבדה ויקרה

פרידה קאלו, מסעדה המגישה מטבח לטיני, נפתחת בימים אלה ברח' לילינבלום בת"א.
בתפריט 16 מנות ראשונות, שמונה קינוחים – ואף לא מנה עיקרית אחת.
הרעיון מאחורי התפריט הוא לאפשר לסועדים להתנסות במגוון טעמים ומרקמים, ולא להתחייב למנה עיקרית אחת, כבדה ויקרה.

את המסעדה פתחו שלושה שותפים, חברי ילדות: אורן מלכה – שהיה שותף במסעדת "דיטה", השף יואב בלימן, שעבד תחת השף מאיר אדוני במסעדת "כתית" בכפר רות כטבח, ובהמשך כקונדיטור ראשי. מ"כתית" המשיך ל"מזרין" בהרצליה, עבר למסעדת "דיטה" שם היה השף למשך שנה.
השותף השלישי, אופיר בן-צבי, חי במשך 6 שנים בארה"ב וניהל מגוון עסקים שם. כאשר קיבל את ההצעה מחברי ילדותו לפתוח את המקום, חזר אופיר ארצה.

התפריט מחולק לתת קטגוריות: צומח, ים, בשר ומנות אחרונות.
בקטגוריית הצומח אפשר למצוא:
מנה של קרפצ'ו פרובנסל – קונפי עגבניה בסגנון קרפצ'ו, בליווי קרוטונים פריכים, נגיעות לבנה עיזים ועלי זעתר טריים – 31 ₪.
קדאיף חציל – קדאיף ממולא גבינת עיזים ופלפל קלוי. מונח על בשר חציל באש, עגבניות קצוצות, שמן זית ואורגנו טרי – 35 ₪.

בקטגוריית הים:
גספצ'ו ושרימפס – מרק ספרדי צונן של עגבניות ולצידו מקל עלים בטעם אניס ורבעיית שרימפס על שיפוד – 45 ₪.
סביצ'ה ריברה – קוביות דג ים טרי, פרוסות צנונית, בצלצלי שאלוטס כבושים, קלמנטה ונגיעות לימון, צ'ילי ויוגורט. – 45 ₪.

בקטגוריית הבשר:
2 צלעות טלה – מונחות על פירה שעועית שחורה ושמן כמהין לבנות ברוטב של ג'ינג'ר, שום וירקות – 53 ₪.
טרטר ברווז – חזה ברווז קצוץ בסכין, בשילוב של ג'ינג'ר ובלסמי מתקתק בעקיצת וואסבי. מוגש עם מרק אפרסקים צונן. – 43 ₪.

ובין האחרונות של פרידה קאלו:
– קלפוטי דובדבן ופיסטוק, קרמבל וניל ונקטרינה טרייה – מנת הדגל במקום.
– קרם קטלן של וניל, קינמון ואניס.
– שלישיית צ'ורוס מלווה ברוטב שוקולד צ'ילי וקרם אנגלז ריבת חלב
– וולקנו שוקולד מריר וכדור גלידת בננה.
– אצבעות שוקולד שאותם טובלים בקציפת קפה.
מחיר כל אחד מהקינוחים בפרידה קאלו: 29 ₪.

על העיצוב הופקד סטודיו BA! הצעיר, שהוקם לפני מספר חודשים ומשלב אדריכלות ועיצוב תעשייתי. המעצב התעשייתי עמרי מויאל והאדריכל מורן בן-חור שמו בפרויקט את הדגש על הבר והתקרה.
המקום מחולק לשלושה חללים: החלל המרכזי ובו בר ישיבה גדול וסביבו שולחנות בר גבוהים. מהתקרה תלויים אלפי כפיסי עץ באורכים שונים המתכנסים סביב הבר, מה שיוצר את מרכז תשומת הלב סביב הבר. בנוסף חלל שני קטן יותר, ופטיו אחורי פתוח אל כיפת השמיים.


פרידה קאלו
רח' לילינבלום 43 ת"א
טל. 03-5660481

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר