חומרים לטוויל שקדים – תחרת שקדים:
30 גרם קמח
30 גרם שקדים פרוסים
70 גרם סוכר
35 גרם מחמאה מומסת
¼ כוס מיץ תפוזים
גרדה מתפוז אחד
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים למסה אחידה.
את המחמאה מוסיפים בסוף.
מקררים שעתיים במקרר.
לאחר קירור משטחים על משטח סיליקון, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ- 5-7 דקות.
מקררים ומעבירים לכוסות ליצירת צורה מקוערת.
חומרים לקרם קוקוס:
כף קורנפלור
3 חלמונים
40 cc חלב קוקוס
60 גרם סוכר
10 גרם קוקוס לבן
160 cc חלב קוקוס
80 cc שמנת חלבית או פרווה
80 cc מים קרים
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה 40 cc חלב קוקוס בתוספת 48 גרם חלמון ו- 16 גרם קורנפלור.
מערבבים למסה חלקה ומניחים בצד.
מכינים בסיר נפרד 160 cc חלב קוקוס, 60 גרם סוכר ו- 10 גרם קוקוס לבן.
מבשלים עד לרתיחה.
מקפלים הכול בתוך הסיר יחד עם המסה החלקה שהכנו קודם (בהשוואת טמפרטורות) עד לסמיכות הרצויה.
מקררים לילה במקרר.
מקציפים את השמנת והמים עד לקבלת קצפת יציבה.
מוסיפים את הקרם שקיררנו, והקרם מוכן.
אופן הגשה:
בקערת טוויל מניחים קרם, מעל תותים טריים, ושוב קרם.
מעטרים באבקת סוכר ותפרחת נענע.
מסעדת 'פסיפיק', הירקון 145, ת"א, מלון קראון פלזה, טל' 03-5201169