חומרים:
חצי קילו טונה אדומה
פלפל ירוק חריף
מלח גס
חצי בצל
3 כפות שמן זית כתית
פלפל שחור גרוס דק
כף שטוחה של כוסברה קצוצה
3 כפות יוגורט (רצוי סמיך, ע״י הכנסה לזמן קצר לשק מבד לטפטוף)
אופן ההכנה:
לחתוך את הטונה לקוביות של 4 על 4 ס״מ.
להמליח ולפלפל.
לחתוך חצי בצל לרצועות דקות.
לחתוך פלפל חריף לעיגולים דקים.
לא לשכוח להסמיך מעט את היוגורט.
לחמם מחבת יציקה כבדה, ולהוסיף את הטונה עם השמן זית, הפלפל החריף והבצל.
לערבב הכול ביחד בתוך המחבת, ולהפוך כל 30 שניות כדי שהטונה תיצרב מהצדדים.
לאחר שתי דקות לבדוק את התיבול, ולהוסיף את הכוסברה הקצוצה לקראת הסוף.
לערבב שנית ערבוב קל, ולהעביר לצלחת עם היוגורט המוסמך.
את היוגורט יש למרוח על היקף הצלחת, ובמרכז את תכולת המחבת