פעם ראשונה שתשומת לבנו הוסבה אל מסעדת טוקטוק האסייתית-תאילנדית בפארק
המדע ברחובות, הייתה כאשר נודע לנו שביום העצמאות התאילנדי קיימו בעלי המסעדה ארוחת הוקרה מיוחדת לצוות עובדיהם התאילנדים – בהחלט מחווה מיוחדת.
לצערנו לא היינו בארוחה מיוחדת זאת, אבל בערב אביבי הגענו, שני זוגות, אל המסעדה, שגם ביום חול היו בה סועדים, כולל שניים על הבר שאחד מהם חגג את יום הולדתו ה- 64 לצלילי השיר של הביטלס העוסק בדיוק בסוגיית גיל זה, והשני הצהיר שזו מסעדת הסושי הטובה ביותר בארץ.
האמת היא שמשכה את תשומת לבנו הפעם הבשורה
שבעקבות טרנד הדיאטה נטולת הגלוטן הצוברת תאוצה בשנים האחרונות, ולמרות שרטבים ותבלינים רבים מכילים גלוטן, החליטו אבי וארז נבו, בעלי טוקטוק האסייתית ברחובות להחליף את כל חומרי הגלם של המסעדה למוצרים נטולי גלוטן, למען חולי הצליאק ולמען האוכלוסייה שבחרה להיות חלק מטרנד הדיאטה נטולת הגלוטן.
הללא-גלוטן אינו בולט בתפריט, למרות שהבשורה החשובה. מה שכן תראו בתפריט – שמגיל מסוים קשה לקרוא בו בתנאי התאורה המעומעמת של המסעדה בערב, ובהתחשב בכך שהתפריט מעוצב ומודפס בנגטיב, כלומר אותיות לבנות על רקע שחור; אלה הפלפלונים האדומים המזהירים כי המנה בה מדובר הנה בדרגת חריפות גבוהה.
בתפריט טוקטוק תמצאו גם סושי מאורז מלא, פיצה-סושי, ואפילו המבורגר-סושי אסייתי
מורכב מ"לחמניה" עשויה אורז דביק עם שבבי טמפורה, סשימי סלמון/סשימי טונה, קרפצ'ו עגבניות שרי, חסה וספייסי מיונז.
בין המנות הבולטות ברפרטואר המסעדה: עוף בקארי ירוק וחציל קלוי, מרק טום ים פירות ים, פילה בס הסלע צרוב – בקרם חצילים מעושנים וכוסברה, שרימפס בחמאה ויין לבן, סאקה מאקי בטמפורה, סנדוויץ' טמפורה כבד אווז ובטטה, וסלמון בטריאקי.
לפתיחה הזמנו מהמיוחדים ביג איי טונה – מנה מורכבת ומעניינת הכוללת גם ביצי שרימפס, אגרול סלמון וגבינה סקנדינבית, סלט סשימי עם פרוסות דג נא, וסאטה עוף בקארי. כל המנות גדולות, וסלט הסשימי הוכתר כמנת הפתיחה המצטיינת.
לעיקריות המליץ גיל המלצר הוותיק במסעדה, על שרימפס בחמאה ויין – המנה שהוא
אוהב ביותר במסעדה. לא בחרנו בה והצטערנו, כי שרימפס וקלמארי בקראסט עם רוטב יוגורט, לא היה הצלחה. כנראה שגיל אכן יודע משהו שאיננו יודעים. הוא צדק. לא היינו צריכים להזמין את השרימפס והקלמרי העטופים בהרבה ציפוי, ופשוט לא מעניינים.
קוביות עוף עם שום ונענע ופילה פרגיות על האש עם אורז, זכו להצלחה רבה יותר. גם זה שהזמין דווקא במסעדה אסייתית אנטרקוט 300 גרם היה מרוצה.
סיימנו את הארוחה עם רול תפוחי עץ ואגסים וקינוח נוסף ששילב תותים עם מוס תות. נהנינו גם מבירה סינגה התאילנדית ותה עם נענע, וסיכמנו כי ברחובות יש אסייתית שווה שמתקתקת את האוכל. כדאי להגיע לטוקטוק.
טוקטוק
רח' אופנהיימר 10, פארק המדע, רחובות
טל. 9318885–08
א – ש 01:00 – 10:00

תגובות
0