5 מנות לקרם אנגליז ושוקולד לבן
125 מ"ל חלב
125 מ"ל שמנת 38 אחוז
חצי כוס סוכר
5 חלמונים
חצי כפית תמצית וניל
125 גרם שוקולד לבן
100 גרם חמאה רכה
אופן הכנה
1) מרתיחים את החלב, השמנת והוניל.
2) מערבבים בקערה נפרדת את החלמונים והסוכר.
3) יוצקים מהנוזל החם אל תערובת הסוכר והחלמונים ומחזירים לאש ל-2 דקות. לאחר מכן מסננים ומקררים למשך רבע שעה.
4) מוסיפים לקערה שוקולד לבן ולבסוף את החמאה.
5) מערבבים הכל ומכניסים לקרור.
חומרים לבננות
4 בננות חתוכות לפלחים גסים
100 גרם סוכר
50 גרם חמאה
1 כף רום לבן
קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
1) ממיסים את הסוכר לקרמל.
2) מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה.
3) מוסיפים את הבננות, הרום, ומקפיצים כ- 2 דקות. מכבים את האש ומוסיפים את האגוז מוסקט.
חומרים לטופי
100 גרם סוכר
130 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
אופן הכנת טופי
1) ממיסים את הסוכר לקרמל.
2) מחממים את השמנת ומוסיפים אותה לקרמל.
3) מערבבים ומוסיפים את החמאה.
4) מקררים.
להרכבת המנה
1) מסדרים בתחתית הקערה בננות מקורמלות.
2) מזליפים מעליהן את הקרם.
3) מזליפים על הקרם את הקרם טופי.
4) מסדרים שורה נוספת של בננות.
5) מסיימים בקרם.
6) מקשטים בפירות יער ותפרחת נענע.