ירקות כתומים ושוקי עוף אפויים בניחוח קינמון

ל- 4 מנות:חומרים:1 ק"ג דלורית ודלעת4 בטטות700 גרם שוקי עוף2 גזרים גדולים¼ כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'1/8 כוס ציר עוף (אפשר מאבקה)¼ כוס דבש מפרחי אבוקדו של 'יד מרדכי'1 כפית קינמון½ כפית כמון½ כפית בהרט (אם רוצים)2 כפות סוכר חוםמלח, פלפלאופן ההכנה:מחממים תנור לחום גבוה (220 צלזיוס). מערבבים היטב בכלי שמן זית, דבש, ציר עוף, קינמון, בהרט, סוכר חום וכמון. מוסיפים שתי כפיות מלח ומעט פלפל ומערבבים. מברישים קלות את שוקי העוף ברוטב שנוצר.קולפים וחותכים את הירקות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. מערבבים בקערה גדולה את הירקות עם הרוטב שנותר. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את הירקות על גבי התבנית, ומניחים ביניהם את שוקי העוף. מכסים בנייר כסף ואופים 40 דקות, או עד שהירקות מתרככים. מורידים את נייד הכסף, מערבבים את הירקות וממשיכים לאפות כ- 20 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מגישים חם.

ל- 4 מנות:
חומרים:
1 ק"ג דלורית ודלעת
4 בטטות
700 גרם שוקי עוף
2 גזרים גדולים
¼ כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
1/8 כוס ציר עוף (אפשר מאבקה)
¼ כוס דבש מפרחי אבוקדו של 'יד מרדכי'
1 כפית קינמון
½ כפית כמון
½ כפית בהרט (אם רוצים)
2 כפות סוכר חום
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה (220 צלזיוס).
מערבבים היטב בכלי שמן זית, דבש, ציר עוף, קינמון, בהרט, סוכר חום וכמון.
מוסיפים שתי כפיות מלח ומעט פלפל ומערבבים.
מברישים קלות את שוקי העוף ברוטב שנוצר.
קולפים וחותכים את הירקות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ.
מערבבים בקערה גדולה את הירקות עם הרוטב שנותר.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מסדרים את הירקות על גבי התבנית, ומניחים ביניהם את שוקי העוף.
מכסים בנייר כסף ואופים 40 דקות, או עד שהירקות מתרככים. מורידים את נייד הכסף, מערבבים את הירקות וממשיכים לאפות כ- 20 דקות, עד שהירקות מזהיבים.
מגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר