מצרכים:
דג מוסר ים טרי ומשובח ללא העצמות, עם העור
מעט שמן זית
עגבניות תמר (בשר בלבד) חתוכות לקוביות
עראק או יין לבן
2-3 ענפי טרגון
2-3 שיני שום כתושות
1/2 קוביה גבינת פטה כבשים מפוררת גס
מלח ים גבישי
פלפל שחור מבוקע
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית כמעט עד שמתחיל לעשן, ואז צורבים בו את העגבניות. מוסיפים מעט עראק או יין לבן, ומתבלים במלח, פלפל, ענפי טרגון ושום.
מבשלים עד שנוצר רוטב סמיך. יוצקים את הרוטב לתבנית חסינת אש ושומרים בתנור חם.
במחבת ברזל חם מאד מחממים מעט שמן זית, וצורבים את הדג על העור עד שמשחים (כדקה).
כשהדג מושחם, מתבלים את הצד הלבן שלו במלח ופלפל גרוס והופכים על הרוטב (הצד הלבן למטה, הצד של העור למעלה). מכניסים לתנור חם מאד ל-4-5 דקות נוספות, מסדרים על צלחות, מפזרים את פירורי הפטה ומגישים מייד בתוספת צזיקי.
צזיקי אוכמניות:
חומרים:
1.5 ליטר יוגורט איכותי (דנונה 3% שטראוס או יוגורמה)
4 מלפפונים בלאדי מקולפים מגוררים גס, מונחים במסננת להגרת נוזלים
1 כוס אוכמניות טריות
עלים מ-4-5 ענפי נענע קצוצים דק
שן שום גדולה (או שתיים קטנות) כתושה
מלח, פלפל גרוס
הכנה:
תולים את היוגורט בחיתול בד להגרת הנוזלים למשך כשעה-שעה וחצי.
את היוגורט המרוכז מערבבים בקערה עם כל שאר המרכיבים. משאירים כשליש מהנענע לקישוט. מגישים מייד.
מצוין כתוספת לדגים ובשר עשויים בגריל.
מומלץ להגיש עם טוסט פיתה בזילוף שמן זית איכותי.