מועצת הדבש: הפתרון לכל מחלות החורף – דבש

בדבש יש מספר רכיבים המעמידים את הדבש כמוצר ייחודי בעל סגולת בריאותיות ותכונות רפואיות טיפוליות

על סגולות הדבש ומוצריו ידוע עוד מתקופת ימי קדם. בעידן של היום קיימת לכך גם תמיכה מדעית הבאה לאשש את ממצאי העבר לגבי סגולותיו הבריאותיות והרפואיות של הדבש.
בדבש יש מספר רכיבים המעמידים את הדבש כמוצר ייחודי בעל סגולת בריאותיות ותכונות רפואיות טיפוליות.

המרכיב העיקרי בדבש הם הסוכרים – כ- 70%, כאשר הדבר הבולט הוא היחס הגבוה של הפרוקטוז (סוכר ממקור פירות) למול הגלוקוז. פירוקו של הפרוקטוז בגוף איטי יותר, ולכן אכילתו טובה ומטיבה, לאור העובדה שאינה מעלה בצורה מהירה את רמות הסוכר אלה מורידה אותו בגוף.

נוסף על המונוסכרידים (פרוקטוזה וגלוקוזה) מכיל הדבש בכמויות קטנות: ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, הורמונים, שמני איתר, ויסודות בקטרצידיים אנטיביוטיים.

מועצת הדבש ממליצה לכל אלו שתקפה אותם ההצטננות או התקררות, מספר מתכונים לסירופים ביתיים:
הרכבים אפשריים – לפי הטעם האישי:
1. כמות שווה של דבש ומיץ לימונית.
2. כף דבש עם כמה טיפות ברנדי.
3. כוס מיץ אשכוליות עם כפית דבש.
עוד אפשרויות:
1. בצל, דבש ושום: שמים בצל קצוץ בסיר, מכסים את הבצל בדבש ולבשל על אש קטנה חצי שעה.
להסיר מהאש ולקרר 10 דקות. מוסיפים 6-8 שיני שום כתושות, משהים ל- 10 דקות בטמפרטורת החדר. לאכול מדי פעם כפית או שתיים.
2. מניחים בצל בחצי כוס דבש ומכסים למשך כמה שעות. מתקבל סירופ שאפשר לקחת כרף ממנו פעמיים-שלוש ביום. אלה שאינם אוהבים בצל יכולים להוציא לאחר כמה שעות. מי שאוהב יכול לכתוב במיקסר ולאכול עם הבצל.
3. כוס מים פושרים בתוספת כפית מיץ לימון וכפית דבש לשתות פעמיים-שלוש ביום.

נגד ליחה – לערבב חצי כפית מכל אחד של זנגוויל, ציפורן וקינמון. לצקת מעל כוס מים רותחים, לערבב, לסנן, להמתיק עם כפית דבש ולשתות.
נגד כאב ראש – 2 כפות חומץ תפוחים, 2 כפיות דבש, כוס מים, לערבב ולשתות בלגימות קטנות
להקל על אף סתום – לטפטף שמן אקליפטוס על כר השינה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר