תפקידה של המרינדה להוסיף טעמים וארומות נוספות לנתח הנבחר, ולעיתים אף לרכך אותו.
כל מרינדה זקוקה לשלושה מרכיבים בסיסיים: תבלינים, חומץ, מיץ לימון או כל מרכיב אחר בעל חמיצות כמו מיץ הדרים, יין ואפילו עגבנייה טרייה, ומרכיב נוסף שיקשור את כל המרכיבים יחדיו – בדרך כלל שמן כלשהו .
שילוב שמן האבוקדו במרינדות, מלבד תפקיד הקושר, מוסיף טעמים חדשים, ארומות וניחוחות שלא הכרנו בעבר.
עצות כלליות למרינדות:
יש להתאים את כמות המרינדה לגודל או למספר הנתחים
יש לשמור על זמן השרייה סביר כדי לא לכבוש את הנתחים – עוף כשעתיים, דגים כחצי שעה עד שעה, בקר וטלה שעתיים ויותר עד לילה במקרר.
יש לעטוף היטב את הנתחים במרינדה, ועדיף להשרות בכלי זכוכית במיוחד בהשרייה ארוכה.
יש לתבל במלח רק לפני ובמהלך הצלייה עצמה. ולא כחלק מהמרינדה.
מרינדה מתאימה במיוחד לצלעות טלה
2 עגבניות מגוררות על פומפייה
3 שיני שום קצוצות
מיץ מלימון טרי אחד
חופן עלי זעתר קצוצים דק
שליש כוס שמן אבוקדו
*מלח גס לפי הצורך רק במהלך ההכנה
מרינדה מתאימה במיוחד לעוף
שליש כוס שמן אבוקדו
רבע כוס מיץ תפוזים
מיץ מלימון שלם
2 כפיות ג'ינג'ר
1 כף עלי נענע טריים קצוצים
1 כפית זירעי כוסברה גרוסים
1 כף דבש
*מלח גס לפי הצורך רק במהלך ההכנה
מרינדה מתאימה לדגים ועוף
שליש כוס שמן אבוקדו
3 כפות עלי בזילקום קצוץ
1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כף עלי אורגנו קצוצים
עלים מ- 3 ענפי טימין
מיץ משני לימונים
חצי כפית פלפל שאטה יבש גרוס
חצי כפית זירעי שומר
*מלח גס לפי הצורך רק במהלך ההכנה
מרינדה בנוסח המגרב
שליש כוס שמן אבוקדו
1 כף פטרוזיליה קצוצה
3 כפות כוסברה טרייה קצוצה
1 כף לימון כבוש
1 כף עריסה
1 כפית מיץ לימון טרי
פלפל שחור גרוס
*מלח גס לפי הצורך רק במהלך ההכנה
מרינדה יוונית – מתאימה במיוחד לטלה ובקר
חצי כוס שמן אבוקדו
2 כפות אורגנו יבש
שליש כוס חומץ בן יין אדום
1 בצל קצוץ
3 שיני שום פרוסות
2 עלי דפנה שבורים
פלפל שחור גורס
*מלח גס לפי הצורך רק במהלך ההכנה
מרינדה במיוחד לנתחי בקר
שליש כוס שמן אבוקדו
חצי כוס יין אדום
כף רוזמרין טרי קצוץ
בצל אדום פרוס דק
1 ענף סלרי פרוס דק
2 שיני שום טרי קצוצות
1 כף סוכר חום
כפית פלפל שחור גרוס
*מלח גס לפי הצורך רק במהלך ההכנה