חומרים:
למרק:
1 חציל בלאדי, חתוך לקוביות גסות
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות גסות
2 עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים
1 בצל יבש, חתוך לרבעים
2 שיני שום
1 כף אבקת קארי
1/2 כף כמון
1/2 כף פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור גרוס
1 מיכל שמנת מתוקה
עלי טימין טריים
לקרם רוקפור:
1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 חבילה קולאז' רוקפור
אופן ההכנה:
1. מסדרים בתבנית חציל, פלפלים, עגבניות, בצל ושום, וצולים בתנור חם עד להשחמה.
2. מעבירים את הירקות הקלויים לסיר גדול. מוסיפים אבקת קארי, כמון ופפריקה מתוקה, ומערבבים.
3. מוסיפים מים או ציר ירקות עד לגובה 2 ס"מ מעל לירקות, ומבשלים כ-30 דקות, עד שהירקות מתרככים.
4. מוסיפים שמנת מתוקה, מעבירים את התערובת למעבד מזון ומעבדים לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים את התיבול. מחזירים לסיר.
5. במעבד מזון מקציפים את גבינת הרוקפור עם שמנת מתוקה, עד לקבלת קרם אחיד.
6. מגישים את המרק עם כף קרם רוקפור במרכז, ומקשטים עם עלי טימין.
המתכון במסגרת פרויקט מתכוני מרקים לחורף ביוזמת אתר המסעדות 2eat