מרק עדשים עם נגיעות סויה

חומרים ל- 6 מנות:חצי ק"ג עדשים כתומות3/4 כוס רוטב סויה קיקומןפחית (400 גרם) חלב קוקוס 1 כפית מלחחצי כפית פלפל שחור1 כפית שטוחה כורכוםחופן עלי כוסברה קצוצים גס1 תפוח אדמה1 בטטה1 גזר1 בצל1 כרישה (רק החלק הלבן)3 שיני שום קלופות1 יח' צ'ילי אדום קטן3 כפות שמן לטיגון3 ס"מ ג'ינג'ר מגוררליטר וחצי (6 כוסות) מים רותחיםאופן ההכנה:יוצקים לקערה רוטב סויה קיקומן, מוסיפים לקערה את חלב הקוקוס, התבלינים והכוסברה הקצוצה, מערבבים ושומרים בצד.מקלפים את תפוח האדמה, הבטטה, הגזר והבצל וחותכים לקוביות של 2 ס"מ. חוצים את הכרישה, שוטפים היטב ופורסים לחצאי טבעות. פורסים דק את השום והצ'ילי.מחממים את השמן בסיר מרק. מכניסים לסיר את תפוחי האדמה, הבטטה, הגזר, הבצל והכרישה מטגנים 5 דקות מעל להבה בינונית עד שהירקות מתרככים ומזהיבים. מוסיפים לסיר את השום, הצ'ילי, הג'ינג'ר והעדשים ומטגנים 2 דקות נוספות.מוסיפים לסיר את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים 20 דקות עד שהעדשים מתרככות. מערבבים מדי פעם.יוצקים לסיר המרק את תערובת סויה קיקומן, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות נוספות. מגישים חם בעיטור עלי כוסברה קצוצים. צילום דניאל לילה

חומרים ל- 6 מנות:
חצי ק"ג עדשים כתומות
3/4 כוס רוטב סויה קיקומן
פחית (400 גרם) חלב קוקוס
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה כורכום
חופן עלי כוסברה קצוצים גס
1 תפוח אדמה
1 בטטה
1 גזר
1 בצל
1 כרישה (רק החלק הלבן)
3 שיני שום קלופות
1 יח' צ'ילי אדום קטן
3 כפות שמן לטיגון
3 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
ליטר וחצי (6 כוסות) מים רותחים

אופן ההכנה:
יוצקים לקערה רוטב סויה קיקומן, מוסיפים לקערה את חלב הקוקוס, התבלינים והכוסברה הקצוצה, מערבבים ושומרים בצד.
מקלפים את תפוח האדמה, הבטטה, הגזר והבצל וחותכים לקוביות של 2 ס"מ.
חוצים את הכרישה, שוטפים היטב ופורסים לחצאי טבעות.
פורסים דק את השום והצ'ילי.
מחממים את השמן בסיר מרק.

מכניסים לסיר את תפוחי האדמה, הבטטה, הגזר, הבצל והכרישה מטגנים 5 דקות מעל להבה בינונית עד שהירקות מתרככים ומזהיבים.
מוסיפים לסיר את השום, הצ'ילי, הג'ינג'ר והעדשים ומטגנים 2 דקות נוספות.
מוסיפים לסיר את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים 20 דקות עד שהעדשים מתרככות.

מערבבים מדי פעם.
יוצקים לסיר המרק את תערובת סויה קיקומן, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות נוספות.
מגישים חם בעיטור עלי כוסברה קצוצים.

צילום דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר