נפתחה בתל אביב חנות "לחמא"- לחמים לחזור אליהם

לחם הוא המאכל הראשון מעשה ידי אדם שמוזכר בתנ"ך. המילה הלועזית company – חברה, באה מהשילוב של pan- לחם בלטינית, ו-con- – עִם. לחם, גבינה ויין הם שלושה מוצרים שמבוססים על אותו תהליך ייצור – תסיסת סוכר

מותג לחמים חדש יוצא לדרך – "לחמא" – מגוון רחב של לחמים איכותיים, במגוון טעמים וארומות מיוחדים, ממחמצת שאור טבעית, ללא משפרי אפייה וחומרים משמרים.

"לחמא" שייכת לאחים אהרון ושלמה טל, שחיים את עולם האפייה מזה כעשור. יוזם הפרוייקט, ומנהלו בפועל הוא גבי סמלסון מחברת The Food Factory שעוסקת שנים רבות בייזום, ניהול והפקת פרוייקטים בתחום המזון. הלחמים, שכולם עבודת יד, נאפים במאפייה של "לחמא" בחולון בידי האופה אלי אברהם (מצטיין בית הספר הגבוה לקונדיטורים NYRS ולשעבר אופה בכיר במאפייה ניו יורקית.

תהליך היצור של "לחמא", שמתאפיין בחזרה לשורשים, והקפדה על עבודת יד מסורתית, מבטיח לחמים עשירים, באיכות ובסטנדרטים הגבוהים ביותר.

את הבצק מכינים מהחומרים הבסיסיים ביותר: קמח, מים ומלח, המותפחים במחמצת שאור אשר מטפחים במאפייה מדי יום ביומו. הקמח המשמש לאפיית הלחמים של "לחמא" מיוצר במיוחד עבור המאפייה. אנחנו מאמינים שלחם טוב זקוק לזמן, ולכן אנחנו נותנים לבצק את הזמן הדרוש לו לתפיחה נאותה. הבצק מותפח בסבלנות, בתפיחה איטית הנמשכת שעות, אשר מעניקה ללחם את המרקם, המראה והארומה המיוחדים כל-כך. תהליך הכנת הלחם אורך בין 5 ל-8 שעות, בהתאם לסוג הלחם. המרקם והמראה שמתקבלים עושים את הלחם למעדן שאינו זקוק לתוספות ולהסחות דעת.

התנור של לחמא הוא יצירת אמנות ממש. זהו תנור אבן, אשר החום שלו אחיד ונשמר כזה למשך שעות רבות. אדי הנוזלים שבבצק נשארים בתנור ומעניקים ללחם הארטיזנל את סימן ההיכר שלו: לחות פנימית ופריכות של הקרום.

התוצאה – מגוון לחמים טעימים וריחניים: לחמים כפריים, שמאופיינים בחמצמצות ובשרניות (14 ₪) ; לחמי דגנים עשירים בפשתן, זרעי חמניות, שומשום, שיבולת שועל ושיפון (16 ₪); לחמי שיפון בעלי ארומה עשירה וחזקה וטעמים אופייניים (16 ₪); לחמים צרפתיים קלאסיים, עדינים במיוחד (13 ₪); לחמים מקמח מלא עשירים בסיבים תזונתיים ובטעמים (14 ₪) ועוד.

הסניף הראשון של "לחמא", ממוקם ברחוב קינג ג'ורג', פינת רחוב הנביאים, בתל אביב. עיצובו הופקד בידי האדריכלית שרון בר אור (צ'ויה, ספגטים ירושלים) שנתנה כבוד ללחם, כמוטיב מרכזי, ויצרה חלל ביתי ומזמין. במהלך השיפוצים, נחשפה ב"לחמא" רצפת שחמט יפהפיה בצבעי שחור וצהוב. הרצפה שהתחבאה למעלה מ- 80 שנה מתחת למרצפות הרגילות, עברה שיפוץ ושימור, ומשמשת מוטיב מרכזי בעיצוב.

עם הכניסה לסניף נגלה קיר עץ של לחמים ומאפים, ומזנון עץ מלא כל טוב – אנטיפסטי , קישים וסלטים קלילים וצבעוניים, שהורכבו בידי שחר ברנע (סבסטיאן, קפה נואר, אסף ארטיזנל). בנוסף, נמצאות בסניף עמדות מכירה של יינות בוטיק ושמני זית. דגש רב מוקדש לעמדות המכירה של מאפים, עוגות ומוסים מעשה ידי הקונדיטור אסף לוי (אסף ארטיזנל): עוגת פטל ושוקולד לבן, קראנץ' שקדים ודבש, שושנים חלווה ושוקולד, בבקה קינמון ואגוזים, עוגיות פרג ולימון ועוד ועוד…

את כל הדברים הטעימים ניתן גם לאכול במקום, בבית הקפה האינטימי שצמוד לחנות המכירה. תפריט בית הקפה עושה כבוד למוצר הדגל – הלחמים. הצצה בו מגלה: מגוון טרטינים -מנה צרפתית של ברוסקטה פתוחה עם קורנביף, רוסטביף או עוף ברוטב קיסר, עגבנייה ובצל מטוגן (43-49 ש"ח) ; אג'ס בנדיקט רויאל – בריוש, סלמון מעושן וביצה עלומה עם רוטב ברנייז בליווי ירקות, לחם וחמאה, מיץ טבעי ושתייה חמה (46 ₪); אנטי פסטי (39/44 ₪); קישים טריים תוצרת בית (42-44 ₪) מאפים ועוגות דניש מתוקות ומלוחות (13 ₪).

לחמא
הנביאים 2 פינת קינג ג'ורג', תל אביב
03-6205808
שעות פתיחה:
עסקית: א-ה 12:30-16:30

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר