סודות של שפים – הסודות הקטנים של השפים הגדולים

כ- 100 שפים מהשורה הראשונה בישראל ובארצות-הברית מנדבים כאן סוד קטן, אבל כזה שעושה את ההבדל. הם חושפים טכניקות, קיצורי דרך ושיטות עבודה שנרכשו עם שנים של ניסיון, ומאפשרים להציץ אל מאחורי הקלעים של מטבחים רבים ושונים

סודות של שפים
הסודות הקטנים של השפים הגדולים
כפי שסופרו לפרנסין מרוקיאן, דורית שנון ושירה חדד
מאנגלית: יעל אכמון
איורים: הארי בייטס
הוצאת גורדון מדריכים
המחיר: 75 ₪


איך לטפל בדג לסושי או סשימי; איך להשתמש בשמן לצריבה; איך לבשל קינואה כמו פסטה; איך להשתמש בתנור הביתי כתנור לחם; איך להכין סטייק כמו במסעדה; איך לבחור סכין שף; איך להכין סורבה בשתי דקות; איך לייבש עגבניות בתנור הביתי; וטיפים רבים אחרים. את כל אלה תמצאו בספר קטן-גדול זה.

כ- 100 שפים מהשורה הראשונה בישראל ובארצות-הברית מנדבים כאן סוד קטן, אבל כזה שעושה את ההבדל. הם חושפים טכניקות, קיצורי דרך ושיטות עבודה שנרכשו עם שנים של ניסיון, ומאפשרים להציץ אל מאחורי הקלעים של מטבחים רבים ושונים.
"סודות של שפים" הוא ספר שימושי מאוד, שניתן להשתמש בו גם אם מבשלים מספר אחר, ממתכון בעיתון, או סתם מאלתרים.

מה שיפה בספר צנוע לכאורה זה, הוא העובדה שהמוציאים לאור בישראל לא הסתפקו בטיפים וסודות של שפים מהעולם, אלא גם גייסו שפים מהשורה הראשונה בישראל שיתרמו מהידע והניסיון שלהם, וגילו את סודותיהם.
כך, השף שלום קדוש מגלה איך להפיק את המרב מעשבי תיבול, חיים רפאל – איך להשביח זיתים מוכנים, שף ניר צוק – איך להציל פירות תפלים.

שף בעז צאירי, איש הסושי, מגלה כמובן איך לטפל בדג לסושי או סשימי, ומיקה שרון גם היא בתחום זה – איך להשתמש בדגים טריים למנות טריות. שף רפי כהן מרפאל מגלה איך לטגן דגים שלמים, שף איל לביא – איך לא להרוס דג טוב, שף חיים כהן – איך לעשות דגים על האש, ואבי קונפורטי ממסעדת צפרה מגלה איך להצליח עם טמפורה.

בתחום הבשר, שאול אברון מיועזר בר יין מלמד איך לבתק קרפצ'יו בשר ללא הקפאה, שף דוחול ספדי מדיאנה בנצרת – איך לעשות קבב אמיתי, וצחי בוקששתר – איך לייצר תערובת מושלמת להמבורגר.
יונתן רושפלד מלמד איך להכין סטייק כמו במסעדה, ישראל אהרוני – איך לדאוג שהשניצל יהיה עסיסי, דניאל זך מכרמלה בנחלה – איך להכין ארוחה שלמה בשקית אחת. ערן שרויטמן מאורקה מגלה איך להשתמש בשמן לצריבה. אבי שטייניץ – איך להכין שמן ארומטי מעשבי תיבול, רינה פושקרנה – איך להכין משחות תבלינים, ואידי ישראלוביץ מאידי באשדוד – איך להכין ציר ירקות ולמה זה טוב.

איתמר דוידוב ילמד אתכם איך לבשל שעועית ולחסוך את ההשריה, רפי אדר מפרונטו – איך לרדד פסטה בשיטת אקפלה. ארז קומרובסקי, איש הלחם, מלמד איך להשתמש בתנור הביתי כתנור לחם. רביבה אפל מרביבה וסיליה – שבימים אלה יצא לאור ספר המתכונים המהודר והמעולה שלה – מלמדת איך להקציף חלבונים, ואילן בר – איך להכין סורבה בשתי דקות.
ספר עתיר מידע זה כולל רקע על השפים, מה הם אוהבים, ומה השפיע עליהם בחייהם ובעבודתם.
מומלץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר