עמותת נגישות ישראל ריכזה לטובת אנשים עם מגבלות, מידע נגישות נרחב אודות אירועים נגישים אשר יתקיימו במהלך חול המועד סוכות 2009.
יותר מ- 10% מתושבי ישראל הם אנשים עם מוגבלות, מתוכם כ- 150,000 עם נכויות קשות.
צוות סוקרי נגישות של עמותת "נגישות ישראל" בחר מקבץ מהאירועים הבולטים הצפויים להתקיים במהלך חול המועד סוכות 2009, ומציג תקציר כללי על האירועים ומידע אודות נגישות לנכים, שיסייע להחליט היכן לבלות בחג.
שמורת תל דן
ארץ הפלאות של הצפון: פלגי המים זורמים כאן מכל העברים ומצטרפים לנהר גועש, וצמרות העצים מתנשאות אל על ושומרות על אפלולית תמידית וקרירות מרעננת, גם בצהרי יום קיץ חם.
נגישות לנכים: יש שירותי נכים לא מאובזרים, יש חניית נכים מסומנת, שביל מיוחד מאספלט וגשרי עץ יובילו אתכם עד לתצפית מימי השמורה.
דרך נוף יער ביריה
גוש יערות ביריה מהווה "ריאה ירוקה" ומרכז לטיול ולנופש לאוכלוסיית העיר צפת מדרום, חצור וראש פינה ממזרח, ומושבי מרום הגליל במערב ובצפון.
במקום נעשה פיתוח נרחב של אתרים ובהם מעיינות משוקמים, שחזור בית הכנסת העתיק של נבוריה ומצפורי נוף. במצודת ביריה נמצא מרכז מבקרים ובו תצוגה על תולדות ההתיישבות במקום.
בלב היער עוברת דרך עפר, באורך של כ-6 ק"מ, המובילה את המטייל ברכב פרטי או ברגל בין אתריו השונים של היער. הדרך מתחילה מצומת מחניים ומסתיימת בסמוך לחניון עין זיתים. לאורך הדרך הוכשרו נתיבי הליכה מצודת ביריה, חלקות הארזים, עין גוזי, עין נבוריה, אל בית הכנסת העתיק, בור הסיד, עין גבר ועמק הבוטנה
נגישות לנכים: אין חנייה שמורה לנכים במגרש החנייה. השבילים סלולים. שטח כבוש. יש שיפועים מתאימים. יש שביל סלול עם אבן שפה אל שולחנות הפיקניק המותאמים ואל השירותים המתאימים לנכים. נמצאים ליד מגרש החנייה. מוט האחיזה לא תקני, מצד אחד. אין כיור בתא השירותים. ברזיה בחוץ ליד השירותים.
מתקנים לא נגישים: מתקני שעשועים עם מדרגה אחת, סוג מעבר – חול.
מנוחה ופיקניק – יש שולחנות נגישים ומותאמים. מתקני שתייה ליד השירותים.
לעוף עם ציפורים באגמון החולה
עמק החולה שוכן בין רמת הגולן, הרי נפתלי ובקעת הלבנון.
טיול מתאים לכל המשפחה. האגמון פתוח החל מ- 9:00 עד לרדת החשיכה, בסופי שבוע החל מ- 6:30 בבוקר.
אורךהמסלול: 9 ק"מ בנסיעה ברכבת הציפורים ("שאטל"). מתאים גם להליכה ברגל ו/או רכיבה על אופניים.
נגישות לנכים: שירותי נכים במתחם, חניית נכים ברכבת הכניסה, ניתן לשכור קלנועית לטיול בשמורה.
פסטיבל עכו לתיאטרון ישראלי אחר 4-8/10/2009
עכו מביאה את הצופים אל תוכה הקסום של היצירה התיאטרונית.
נגישות לנכים: מופעי חוצות – שירותי נכים פזורים באזור המופעים, ההגעה למתחמי הצפייה במופעי הרחוב נגישה. חניות נכים היקפיות הוכשרו למטרה זו.
מופעים סגורים – יתקיימו באולמות האבירים. יש חניית נכים מסומנת, כניסות נגישות, יש מעלית במיוחד לנכים – לבקש מהשומר להפעילה. בכל אולם 3 מקומות שמורים לנכים. אם הביקוש גבוה יותר מזיזים כסאות. המתנ"ס החדש בעיר העתיקה עם נגישות מלאה.
סוכות במוזיאון הצילום גן התעשייה תל חי
3-8.10 – סדנאות צילום סטודיו, בועות וריבוי דמויות
3-9.10 – בשעות 11:00 ו- 14:00 משחק צילום משפחתי – המירוץ לתמונה
בשבת 3.10
* עפיפוני אדה – סדנה לבניית עפיפונים ומפגן העפה של עפיפונים
* בשעה 11:30 – מופעי מוסיקלי עם אילן חלילן – מופע מרהיב המשלב כלי נשיפה יחודיים וסדנה לבניית חליל פאן וקאזו: עבודה עם חומרים טבעיים, יצירה והתחברות אל הטבע.
ביום ראשון 4.10
בשעה 12:00 שיחה גלריה עם האוצרת נעמה חייקין בתערוכת הצילום: "פונקציות מיותמות" של הצלם יגאל שם טוב. מותנה בהרשמה מראש (מ-10 משתתפים ומעלה)
ביום שלישי 6.10
בשעה 11:30 "גלימת הסיפורים" עם שרון אביב – תיאטרון-סיפור לכל המשפחה. מתוך גלימה מיוחדת עולים סיפורים.
נגישות לנכים: יש שירותי נכים, אין חנייה נכים מסומנת,י ש חניון גדול, הדרך מהחנייה ישרה הכניסה הראשית עם רמפה, בתוך המוזיאון אין בעיית נגישות.
פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-25 בחיפה
פסטיבל הסרטים הבינלאומי חיפה, חוגג השנה חצי יובל. התכנית האמנותית של הפסטיבל ידועה באיכותה וברמתה הגבוהה. רוב סרטי הפסטיבל הינם זוכי פרסים ונבחרי הפסטיבלים החשובים בעולם.
מלבד אירועי הקולנוע באולמות, מתקיימים ברחבת הפסטיבל וברחבי העיר יריד אמנויות, מופעי חוצות ואירועי מוסיקה חיה, הקרנות סרטים תחת כיפת השמיים הפתוחות לקהל הרחב.
נגישות לנכים: אולמות המופעים נגישים לנכים בעלי מוגבלות בניידות, אך מאחר שברובם מספר המקומות המותאמים לנכים בכיסאות גלגלים מוגבל, יש לציין בעת ההזמנה שרוכש הכרטיס נזקק למקום המיועד לכיסא גלגלים.
אולמות במתחם האודיטוריום שד' הנשיא 138-142 טל. 04-8353507
חנייה: בגלל שיקולי ביטחון יגודר אזור 5 חניות הנכים בשד' הנשיא ע"י המשטרה בעת קיום אירועים ברחבה. במידת האפשר תותר חניית נכים בכיסאות גלגלים בלבד (תג עגלת נכים). בחניון האודיטוריום יש 27 חניות נכים (בתשלום). מהיציאה מהחניון במפלס הרחוב לכיוון רחבת הכניסה לאולמות קיים שיפוע (יש צורך במלווה).
שירותי נכים: במבואה של האודיטוריום ובמבואה ליד אולם רפפורט.
אודיטוריום חיפה
ניתן לשבת בכיסאות גלגלים בשורות 2, 3 ו-4 בצדדים.
סינמטק חיפה
באולם יש 2 מקומות לנכים בכיסאות גלגלים. מעלית מהמבואה.
אולם רפפורט
באולם מקומות לכיסאות גלגלים בשורה הראשונה.
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, שד' הנשיא 89, מרכז הכרמל
חניית נכים אחת מסומנת ברחוב. לפי תיאום טלפוני ניתן לחנות בחניון התת-קרקעי ולהגיע למבואה במעלית. שירותי נכים: במבואה של אולם האירועים. כניסה נגישה מהמבואה לאולם (בכניסה צדדית). ישיבה נוחה בכיסאות גלגלים בכל השורות באולם (בצדדים) ובשורה האחרונה.
מרכז קריגר, רח' אליהו חכים 6 כרמל צרפתי
חניות נכים בקרבת הכניסה. שירותי נכים בקומת המבואה. 20 מקומות נוחים בשורה האחרונה באולם.
בתי הקולנוע במרכז פנורמה, שד' הנשיא 109
חניית נכים אחת ברחוב. 5 חניות נכים בחניון. שירותי נכים בקומה הראשונה של הקניון. הגעה לבתי הקולנוע: יש לעלות לקומה השנייה, להגיע לאזור הקופות של בתי הקולנוע ומשם במעלית שירות למפלס בתי הקולנוע. בכל אחד משלושת האולמות 2 מקומות לנכים (בקצה השורה).
פארק המעיין במטולה
מעיין ציורי משוקם בין עצי התות, בכניסה לעיירה מטולה.
שיקום המעיין כלל שיקום בריכת האגירה והתעלות, ופיתוח גן הבוסתן שבקירבתו. יש בו רחבת ישיבה המאפשרת קיומו של ארוע, והמותאמת גם לאנשים עם מוגבלות. במקום פותחו מערכת שבילים מרוצפים, מגרש חנייה ורחבות מצפורים ומרגוע. הפארק נמצא בכניסה למטולה במקום נביעת מעיין הראשונים
נגישות לנכים: אין חניה שמורה לנכים בפתח המקום. אין מדרכה בפתח המקום. אין חנייה שמורה לנכים במגרש החנייה, אין מדרכה במגרש החנייה. כניסה משנית מצידו המרוחק של הפארק – יש לנסוע מסביב. חלק מהשבילים מרוצפים. יש שיפועים לא מתאימים מעל 10%. אין מכשולים קבועים בשביל. לפני המעיין 6+4 מדרגות. אין שירותים ציבוריים.
צוק מנרה
הרכבל הארוך במדינה, המשלב אויר צלול ושלל פעילויות ואטרקציות
אתר צוק מנרה שבמרכזו הרכבל הארוך במדינה המטפס ממבואותיה של קריית שמונה ועד למרומי רכס הרי נפתלי ליד קיבוץ מנרה שבגליל העליון.
הרכבל עוצר בשלושה טרמינלים ובכל אחד פעילות מגוונת מיוחדת למקום ולאיזור. נגישות לנכים: יש חניית מסומנת (אך בשיפוץ) –אבל יש מקומות חנייה קרובים, הדרך מהחנייה נגישה. יש לגשת למעלית מיוחדת לנכים שתעלה אתכם לפתח הרכבל, הכניסה לרכבל נגישה, יש שירותי נכים בתחנה העליונה. הדרך למסעדה במקום נגישה.
סוכות בנמל קיסריה בביץ' בר – פסטיבל ג'אז 2-9.10 הכניסה חינם
לצד בריזה נעימה ונוף מרהיב, מסעדה, בית קפה ובר משקאות עשיר מציע הביץ' בר במשך שמונת ימי החג גם מופעים של הרכבי ג'אז ובלוז. בין האומנים שיופיעו בסוכות: להקת בלוז ראש פינה, הבננות, אורי ברכה במוזיקה ברזילאית בליווי זמרת, השנסיונרים עם קלאסיקה צרפתית, סווינג דה ג'יטאן בג'אז צועני בליווי רקדן סטאפס ואחרים.
הכניסה חופשית (אין להכניס שתייה ומזון למתחם). הפסטיבל יתחיל בערב חג סוכות, ביום שישי 2 באוקטובר, וינעל ב- 9 באוקטובר.כל ההופעות יתחילו בשעה 20:00.
התוכנייה המלאה: www.themarker.com/media09/mouse/beach/daf_link.html
נגישות לנכים: יש חניית נכים בסמוך לכניסה לנמל, יש שירותי נכים מאובזרים, הגישה במישור. למוגבלי הליכה שבילים סלולים. הנמל רחב ידיים, כך שצפויה הליכה בשטחו.
נמל קיסריה
הנמל הממוקם בגן הלאומי בקיסריה, מזמין ליהנות ממגוון אתרים בקיסריה. בנוסף לאטרקציות הייחודיות במקום תוכלו לבקר באתרים נוספים בקיסריה ובסביבתה ולבנות לעצמכם יום בילוי מושלם.
נגישות לנכים: חניית נכים בסמוך לכניסה לנמל, שירותי נכים מאובזרים, הגישה במישור.
פסטיבל התמר 2009
הפסטיבל חוגג השנה עשור בחול המועד סוכות, בין התאריכים: 4-8 באוקטובר. במסגרת הפסטיבל ייערכו סדרת אירועי תרבות המשלבים אמנות, בילוי, תיירות ונופש. הפסטיבל ייערך ברחבי המועצה האזורית "תמר" בים המלח, במספר מתחמים: מצדה, נחל זוהר, עין גדי ועין תמר.
ישתתפו מיטב אמני ישראל : ריטה, אייל גולן, אהוד בנאי, גידי גוב, יהודית רביץ, אביתר בנאי, מוש בן ארי, כנסית השכל, מאיר בנאי, ארקדי דוכין, חמי רודנר, לאה שבת, עינת שרוף ועוד. כמו כן, תתקיים בפסטיבל הפקה אורחת מחו"ל של "THE WAILERS" עם הסולן אלן אטיאס, להקת הליווי האגדית של בוב מארלי.
בערב הפתיחה של הפסטיבל יתקיים בנחל זוהר המופע של ריטה עם סימפונט רעננה. עוד הופעה בולטת: חברי הלהקה של בוב מארלי במופע מחווה לגדול זמרי הרגאיי עם הסולן אלן אטיאס במופע מיוחד במסגרת סיבוב ההופעות האירופאי שלהם. במופע יתארחו מוש בן ארי, מיכאל גריילסאמר והמטבוחה פרוג'קט.
נגישות לנכים: כ-30 חניות נכים מסומנות בחניית רכבי הבטחון, כ-500 מ' מהבמה. בנוסף מאפשרים לרכבי נכים להיכנס אל תוך המתחם עצמו, לפרוק ולצאת. מקומות שמורים לכ"ג בקדמת צד הבמה. 2 שירותי נכים ניידים.
מידע נרחב בנושא ואירועים נוספים המתעדכנים מעת לעת באתר העמותה: www.aisrael.org, או בטל. 09-7451126 שלוחה 0

תגובות
0