מצרכים:
• 2 פטריות פורטבלו בגודל בינוני
• 100 גרם פטריות שמפיניון
• 50 גרם גבינה בולגרית
• 50 גרם גבינת שמנת 30%
• כף בזיליקום קצוץ
• 3 עלי בצק פילו
• 50 גרם חמאה מומסת
הוראות הכנה:
• מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים את פטריות הפורטבלו (ללא רגל) לחמש דקות.
• מוציאים את הפטריות מהתנור ומניחים להן להתקרר לחמש דקות.
• תערובת גבינות:
מפוררים גבינה בולגרית, ומערבבים עם גבינת השמנת, הבזיליקום, ושמפיניון קצוץ דק.
• ממלאים את התערובת בין שתי הפטריות (בצורת סנדוויץ').
• מברישים את עלי הפילו בחמאה מומסת.
• מניחים את פטריות הפורטבלו הממולאות, במרכז עלי הפילו.
• סוגרים את העלים על הפטריה בצורת עטיפת סוכריה, ומברישים בחמאה.
• אופים בתנור ב- 180 מעלות למשך 15-20 דקות.