סוף שבוע בערבה

רגע לפני חג ט"ו בשבט הגיע הזמן להדרים ולטייל באזור מדברי, הערבה התיכונה וסביבה. אחרי הכול, מדובר ביום חג לחקלאות, יום המשלב בתוכו, הזדמנות מצוינת לביקור בתחנת "יאיר" במו"פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית, היכן שחידושי חקלאות ההיי-טק של ישראל מתקיימים ויוצרים יצירות אמנות מירקות בשלל צורות צבעים וטעמים, המשווקים לעולם הרחב

מזג האויר הסוער מביא איתו שלל הפעלות, טיולים,פינוקים והפתעות דווקא באזור הערבה.צילום מו"פ ערבה
רגע לפני חג ט"ו בשבט הגיע הזמן להדרים ולטייל באזור מדברי, הערבה התיכונה וסביבה. אחרי הכול, מדובר ביום חג לחקלאות, יום המשלב בתוכו, הזדמנות מצוינת לביקור בתחנת "יאיר" במו"פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית, היכן שחידושי חקלאות ההיי-טק של ישראל מתקיימים ויוצרים יצירות אמנות מירקות בשלל צורות צבעים וטעמים, המשווקים לעולם הרחב.

במהלך יומיים, 1-2 בפברואר 2012, תתקיים בערבה התערוכה החקלאית הגדולה בישראל במו"פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית בחצבה. הכניסה לקהל הרחב ללא תשלום.
במרכז האירועים בתערוכה – סיורים מודרכים בתחנת יאיר בהם יוכלו הילדים וההורים ליהנות מפלאי עולם החקלאות: פיתוחי זנים חדשים ומיוחדים של ירקות בצבעים, טעמים וצורות שעוד לא פגשתם (פלפל סגול, פלפל בטעם שוקולד, עגבנייה מנומרת), ושלל זני פרחים, דגי נוי, אלמוגים חדשים, תבלינים, רכבי שטח, דוכני אמנות ומזון.
מו"פ ערבה תיכונה – 08-6581083

הביקור בתערוכה החקלאית מהווה סיבה נהדרת להמשיך לטייל גם בסוף השבוע וליהנות משלל אטרקציות ופינוקים אותם מציעה הערבה המדברית. משנה לשנה מתרחבת היריעה ומספר האפשרויות לבלויים הולך וגדל. מומלץ, כמובן, לקבל את פרטי הפעילות (כולל מחירה אם נדרש) ולהזמינה מראש בטלפונים המצורפים.

סלינו על כתפינוצילום גלעד ליבני
אטרקציה לכל המשפחה. סיור חקלאי וקטיף עצמי של תוצרת אורגנית: עגבניות צ'רי, פלפלים, חצילים, סלק, בזיל, סלרי, עירית.
בחממה המשתרעת על פני שמונה דונם, שנפתחה לסיור מודרך וקטיף עצמי לקהל הרחב מגדלים ירקות אורגניים: חצילים, פלפלים בצבעים שונים, פלפלים מאורכים ואשכולות עגבניות של 20 זני עגבניות צ'רי ופלפלונים קטנטנים ומוארכים, הגדלים כולם בגידול אורגני, ירק ותבלינים אורגנים. הסיור כולל הסבר על ההתיישבות בערבה, החקלאות במדבר והגידולים האורגניים בחממת המשפחה. בתום הסיור מוזמנים לקטוף ולטעום מהירקות.
מלא הטנא בעין-יהב, תומר טנא – 052-36666606

איך עושה סוס?צילום יואב אסא
בית ספר לרכיבה בסגנונות רכיבה שונים, רכיבה טיפולית וטיולי סוסים ופונים. הטיולים בנופי המדבר במסלולים מגוונים ומאתגרים, ישנה אפשרות לשילוב ארוחות בשטח, עם הכנת שתייה חמה על מדורה. בנוסף, טיולים רומנטיים בלילות ירח בשילוב ארוחות זוגיות. הטיולים מתקיימים לקבוצות עד 100 איש וכן מתקיימים ימי גיבוש לקבוצות בתאום מראש.מרכז רכיבה עין יהב.
גלי אסא – 052-3666660

בניחוח ים תיכוניצילום עומר שביט
מסעדה בסגנון ביתי על טהרת המטבח הישראלי. במקום תפריט מגוון: פיצה בדואית, פיתה בדואית, ארוחות בריאות, שקשוקה, סלט ערבי, טחינה ביתית, חומוס ביתי, חומוס פטריות/פול/בשר, תבשילים ביתיים. בשבתות מוגש חמין ובמהלך כל השבוע בירה תוצרת בית, שמכינים ציון סוויסה וערן ששון, בעלי המקום.
במקום נערכות סדנאות בירה, בהן לומדים לבשל ולהכין בירה, ובין לבין אוכלים נקניקיות ובשרים על האש. לאחר שלושה שבועות מקבלים משתתפי הסדנא את הבירה שבישלו. הסדנאות בתאום מראש בלבד. ניתן להתאים תפריט מיוחד לכל אירוע.
חאן גמלייה – ק"מ 137, כביש 90 , ציון ומיכל – 052-3666240, 052-8612611

ישוב אקולוגיצילום ימי מדבר צוקים
בתי הישוב צוקים נבנו בעבודת יד. הבקתות בנויות מבאלות קש, לבני אדמה תוצרת בית, טיח אדמה ובקבוקי פלסטיק. הזוג יאיר ורינת בשן, ממקימי הכפר האקולוגי, הגיעו לערבה ולצוקים מעולם ההיי-טק התל אביבי. הם משתמשים במערכות ידידותיות לסביבה, השומרות על יחסים של הפריה הדדית עם כדור הארץ. שמירה על הסביבה באה לידי ביטוי בהתנהלות היום יומית: בניית כלל הריהוט מחומרים ידידותיים לסביבה, כולל אזור הסבה משותף מבוץ ותבן, שרותי קומפוסט, מים אפורים, חשמל סולארי.
ב"ימי מדבר" חאן מרכזי גדול ומקורה, ממוקמות פינות ישיבה, מחצלות, מטבח, ספרים, ומטבח פתוח ובו תנור בנוי לבני בוץ ותבן לאפיית לחם. סביב החאן בריכת בוץ, ארגז חול, מעגל מדורה, פינת חי בה חמורים, שרקנים, תרנגולות וארנבות אותן ניתן ללטף.
בקתות האדמה: שירותים ומקלחת, פינת שינה ופינת ישיבה, פינת קפה וחצר פרטית. לכל בקתה מעגל מדורה, ולאורחי החאן מתקיימת סדנת יצירה "עבודת אדמה" – בנייה עם לבני אדמה, באלות קש, חומרים ממוחזרים וקישוטי אדמה.
כמו כן נערכים טיולים רגליים למדבר בשילוב אטרקציות: חיפוש שיני כריש, כיבוש פסגות, מדורה ותה בוואדי. ב"ימי מדבר" מגישים לאורחים ארוחות בוקר על טהרת תוצרת הבית: לחם דגנים חצי מלא ולחמניות עשבי תיבול, סלטים וירקות טריים, גבינות, ביצים מיצים טבעיים. בארוחות הערב האותנטיות המבוססות על בישול מדורה מגישים מאכלים בדואיים כמו מטפונה- עוף וירקות אפויים על גחלים.
"ימי מדבר"- צוקים, רינת בשן – 052-6170028

גן הירק האורגני של רונית ומוטי אלעזרי במושב צופרצילום רונית אלעזרי
רונית ומוטי הם בוגרי הפקולטה לחקלאות ברחובות, שרצו כי בנותיהם יגדלו באופן בריא והקימו משק אורגני. רונית מקיימת חוגי חקלאות אורגנית לילדים בשטח הגן, בו בנוסף לגידולים האופייניים לערבה מגדלים גם חיטה, חומוס ירוק, תירס, תפוח אדמה, תבלינים שונים. בנוסף מציע הזוג ממש באמצע גן הירק האורגני ארוחת בוקר, צהרים וערב, בפינות ישיבה נעימות ואינטימיות. המנות כוללות שלל ירקות העונה מהגינה, לחמניות עשבי תיבול הנאפות במקום, גבינות שונות, סלט חסות ועגבניות צ'רי טרי, חביתות ירק, מטבל שמן זית, ממרח פסטו, ריבת עגבניות, שייק בננות תמרים וטחינה, קישים.
מוגשים מגוון מרקים כמו מרק קולורבי עם קוקוס ואגוזי קשיו, מרק פלפל קלוי, מרק בצל ביין, מרק עגבניות כפרי, תה צמחים.
הביקור כולל הסברים על גידולים אורגניים והדברה טבעית. ניתן לסייר בין הערוגות ולהתרשם מכרובי הענק, עגבניות מתוקות, אפונים נהדרים, וחסות .
מוטי ורונית אלעזרי – 052-3666819

מתוקי'ס
אחרי 10 שנים של לימודים ועבודה בעיר, חזרה הילה שורצמן לפארן – המושב בו נולדה וגדלה. היא החליטה ללכת עם הלב ולהגשים חלום – להכין דברים מתוקים, שמשמחים אנשים ועושים להם טוב בלב, תוך שימוש בחומרים איכותיים . את המוצרים עושה עם המון אהבה ותוך הקפדה על הפרטים הקטנים. מבחינתה המוצר הסופי הוא סוג של יצירה, אומנות אשר מסבה לאנשים אושר עוד לפני שהם טועמים ממנו. המאפים והשוקולדים הנם מוצרי בוטיק ולא מדף. קהל היעד כרגע הם תושבי פארן והערבה, נופשים, אירועים וחבילות שי בכל הארץ.
הילה שורצמן – 052-3666548

אמנות ואורגני בקיבוץ נאות סמדר
בית האומנויות בנאות סמדר – מבנה עשיר בתבליטים ופסלים המעטרים אותו, שלל מרפסות תצפית הצופות אל המטעים, השדות, בתי הקיבוץ הבנויים בוץ ומגדלי צינון והרי אדום. חנות הגלריה המציעה שפע מוצגי אמנות פרי יצירותיהם של אמני הקיבוץ – אהילי נייר, קופסאות עץ ומתכת, סלים מסנסני תמרים, כלי קרמיקה, צעיפי משי ומזכרות.כמו כן פונדק נאות סמדר, מציע יוגורט וגבינות מתוצרת המחלבה, יינות מהיקב המקומי, ריבות ומרקחות, תמרים וגלידת יוגורט משובחת, לצד נקטרים ומשקאות קלים, עוגות תוצרת בית וארוחות קלות.צילום יונה עופרן

יונה עופרן קדרית – מושב צופר
יונה עוסקת בקדרות שימושית, ויוצרת כלים בגוון מדברי למטבח ולשולחן: ערות, תבניות לתנור, קדירות לבישולי חורף. כל הכלים מתאימים לתנור, למיקרו ולמדיח.
בנוסף, אפשר להזמין כלים בגודל הרצוי לכם. יונה מציגה את עבודותיה בבקתת בוץ יפה ובחצר ביתה. אין צורך בתיאום מראש.
יונה עופרן – 052-4260917

יוגורטיה – גלידת גרטרוד
במושב עין יהב, מול הגנים, יש גלידת יוגורט משובחת המיוצרת מיוגורט טבעי עם מבחר תוספות אקזוטיות ורטבים חמים. אפשרות לרכוש במקום גם טייק-אוויי של חצי קילו גלידה.
חיים חבלין – 052-5450800

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר