ל- 6 מנות
חומרים:
12 יחידות "סטייק פרגית" טבעוף
למרינדה:
1/2 כוס חומץ בלסמי
2 -3 כפות מעדן דובדבנים שחורים סן דלפור
5 שיני שום כתושות
3 ס"מ ג'ינג'ר מגורר דק
1 פלפל חריף נקי מגרעינים, קצוץ דק
1/3 כוס שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
2 כפות רוטב טריאקי
3 כפות עגבניות מיובשות, שרויות בשמן וקצוצות דק
1/2 כוס ריחן קצוץ
לנודלס
400 גרם נודלס
1/4 כוס שמן צמחי
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
3 בצלים ירוקים קצוצים
סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
200 גרם פרחי כרובית
1 גזר חתוך לגפרורים
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מסדרים את נתחי הסטייק פרגית בתבנית קטנה.
מערבבים בכלי את כל מרכיבי המרינדה, יוצקים על נתחי הפרגית ומערבבים היטב.
מכסים בניילון ניצמד ושומרים במקרר למשך 8 – 24 שעות.
מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מכניסים לתנור את התבנית עם נתחי סטייק הפרגית, ואופים כחצי שעה עד שבשר הפרגית רך והרוטב מסמיך.
במקביל מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן.
מחממים שמן במחבת רחבה, מוסיפים את הירקות ומקפיצים כ-5 דקות.
מוסיפים את הנודלס ומקפיצים עוד 3 דקות.
מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
להגשה:
מסדרים בצלחת מעט מהנודלס והירקות, מניחים מעל שתי יחידות סטייק פרגית ומגישים.