מצרכים
6 ארטישוקים רגילים
6 ארטישוקים ירושלמים
קופסא של נבטי חמנייה
1 פלפל אדום קלוי ומקולף
1 פלפל צהוב קלוי ומקולף
2 כפות חומץ שרי
חצי כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
הכנה
מקלפים וחותכים את הארטישוקים הירושלמים לרצועות דקות, משרים במיץ לימון למשך 3 שעות במקרר.
מקלפים את הארטישוקים הרגילים, מבשלים אותם במים, מיץ לימון וכף קמח מכסים את הסיר בנייר פרגמנט ומבשלים על אש נמוכה כ- 40 דקות עד להתרככות הארטישוקים, מקררים וחותכים לפרוסות דקות.
פלפלים חותכים לקוביות, מערבבים את כל החומרים בצנצנת ומנערים היטב ומגישים