מחלבת "טרה" בדקה לקראת חג השבועות, מהו מאכל השבועות האהוב ביותר. בסקר נמצא כי מבין כל מאכלי הגבינה האפויים או המבושלים לחג השבועות, מעדיפים מרבית הישראלים את עוגת הגבינה האפויה הקלאסית. 

הסקר נערך באמצעות מכון מוניטור לסקרים, בקרב 500 גברים ונשים בגילאי 18 ומעלה. את עוגת הגבינה הקלאסית כמאכל האהוב והמבוקש ביותר בחג השבועות, בחרו כ-48.5% מקרב הנשאלים, בהפרש גבוה מעל לשאר מאכלי הגבינה שנבחרו לאחריה.

במקום השני הובים צוינה פשטידת גבינה ע"י 8.5% בלבד מקרב הנשאלים. לאחר מכן צוינו הבלינצ'ס והפנקייק (6.2%), ופסטה עם גבינה או רביולי וטורטיליני (4%). הפיצה והבורקס הגיעו רק למקום החמישי, כאשר 3.7% מהנשאלים בחרו בכל אחד מהם.

מהסקר עולה כי נשים אוהבות יותר עוגות גבינה מגברים, וסך הכל 59.5% נשים ציינו עוגת גבינה כמאכל שבועות המועדף לעומת 47.7% גברים בלבד.
ואם לא ידעתם, נשואים אוהבים עוגות גבינה יותר מרווקים: 64% ציינו את עוגת הגבינה כמאכל האהוב עליהם, לעומת 23.9% מקרב הרווקים.