רכיבים ל-9 מיני-עוגות
200 גרם שוקולד מריר
80 גרם חמאה לא מלוחה
120 גרם סוכר
90 מ"ל שמנת 35% שומן
100 גרם קמח
1 כפית שמרים
150 גרם פטל
3 ביצים
תבנית לעוגות באנדט אישיות
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
שוברים את השוקולד לקערת נירוסטה יחד עם החמאה. מרתיחים סיר מים על כיריים וממיסים את השוקולד והחמאה על האדים (שיטת בן-מארי).
מערבבים עד שכל הרכיבים נמסים.
מוסיפים גם את השמנת, מערבבים ומורידים מהאש.
במיקסר: טורפים את הביצים יחד עם הסוכר עד שהתערובת מקבלת נפח.
מוסיפים את תערובת השוקולד לביצים.
מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
מנפים מעל התערובת את הקמח והשמרים.
מערבבים עד קבלת בצק בהיר וחלק.
מוסיפים פנימה גם את הפטל ומערבבים.
אפייה
משמנים את התבנית וממלאים בתערובת.
אופים ב-200 מעלות במשך 25-30 דקות – הזמן עשוי להשתנות בהתאם לתנור או לגודל התבנית.
לפני שמוציאים דוקרים בסכין על מנת לבדוק שהעוגה מוכנה. העוגה צריכה להיות לחה – יש להישמר מאפיית יתר שתייבש את העוגות.
מוציאים מהתנור, מצננים ומוציאים מהתבנית.
מקשטים באבקת סוכר ופטל מעל.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה