תבנית בקוטר 24 ס"מ
בצק פריך:
חומרים:
200 גר' חמאה
1/2 כוס "כמו סוכר"
1 ביצה
1 חלמון
400 גר' קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה:
מערבבים את החמאה ו"כמו סוכר" בעזרת וו גיטרה עד הומוגניות.
מוסיפים את הביצה והחלמון ומחצית מכמות הקמח ואבקת אפייה, ומערבבים במהירות איטית.
מוסיפים את יתרת הקמח עד קבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה.
מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה בקוטר התבנית בעובי של 1/2 ס"מ, ואופים במשך 15 דקות בטמפ' של 170 מעלות.
את יתרת הבצק אופים במקביל בתבנית אפייה נוספת ומקררים. טוחנים במעבד מזון לפירורים.
תערובת הגבינה:
חומרים:
1 ק"ג גבינה 9%
1 וחצי כוסות "כמו סוכר"
3 מיכלי שמנת מתוקה
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את הגבינה, "כמו סוכר" ותמצית וניל.
מקציפים את השמנת מתוקה עם האינסטנט פודינג עד קבלת קצפת יציבה.
מקפלים את השמנת לגבינה ויוצקים לתבנית האפייה עם הבצק פריך האפוי, ומפזרים את הפירורים מעל.
מכניסים למקרר למשך 24 שעות.
רשת 'שמו קונדיטוריה':
רח' טאגור 30 רמת אביב טל' 03-7448070, רח' האיצטדיון 8 קרית חיים טל' 04-8418840
רח' מוריה 30 חיפה טל' 04-8104448, רח' שלום עליכם 2 נווה שאנן חיפה טל' 04-8224684
כל המוצרים והמתכונים המתוקים באתר הרשת: www.shemo.co.il