"עינת תעשיות מזון" מקיבוץ עינת, המתמחה בשיווק כריכים מוכנים, מוצרי מאפה ומוצרי פירות לחנויות נוחות, מיזגה את פעילות הכריכים והסלטים עם סנאק טיים. זאת לאחר שקיבלה אישור מרשות ההגבלים. בכך מגדילה עינת את נתח השוק שלה בענף הסנדוויצ'ים.

סנאק טיים עוסקת מלבד בייצור כריכים מוכנים, גם בייצור של סלטים וארוזיות (מארזים משולבים של כריכים עם שתייה, פרי או חטיף). מוצריה נמכרים ברשתות חנויות הנוחות ובפיצוציות, ועיקר פעילותה בשוק המוסדי.

כיום נמכרות בישראל בשוק המבורקד כ- 140 אלף יחידות כריכים מוכנים בחודש, בהיקף כספי של 1.7 מיליון שקל במחיר מכירה לצרכן, מעל ל- 20 מיליון שקל בשנה. על פי נתוני סטורנקסט, בשוק המבורקד המהווה כ- 12% מהשוק, מחזיקה עינת בנתח של 47%, סנאק טיים 32.2%, ולורד סנדוויץ' 16.1%. בהשוואה לאשתקד גדל המכר של עינת ב- 13% בשוק הקמעונאי הממותג.

יהלי עתיר, מנכ"ל "עינת תעשיות מזון", אומר: "פריחת שוק מוצרי הנוחות הביאה לגידול בביקוש למוצרי מזון איכותיים וטריים שעל הדרך, כשקטגוריית הכריכים המוכנים מהווה אחת העיקריות שבהם. הצורך בשיפור המוצרים והשירות לרמות המקובלות בעולם המערבי, חייבו מהלך של מיזוג והתרחבות של אמצעי הייצור וההפצה, שיאפשרו להעלות את הרמה של החברות הפועלות בתחום, ומה שקרה בעינת בשנים האחרונות הייתה מהפיכה של ממש.
אני שמח על המיזוג עם סנאק טיים שהיה מבחינתנו צעד נוסף באסטרטגיה העסקית של החברה, הרואה ב"אולטרה פרש" תחום מתפתח המחייב מיומנות בייצור ובהפצה. מהלך המיזוג עם סנאק טיים ירחיב את פעילות עינת תעשיות מזון. החברה תמשיך לייצר ולספק מוצרי מזון איכותי וטרי כפי שהיא נוהגת מאז הקמתה, תגדיל ותשפר את מגוון מוצריה, כמו גם את רמת השירות לכלל לקוחותיה".