8 מנות אישיות או עוגה גדולה
חומרים:
כוס ורבע קמח לבן – 155 גר'
חצי כוס אבקת סוכר – 30 גר'
90 גר' מרגרינה
2 חלמונים
כף מי קרח
כפית תמצית ווניל
כף ברנדי
מלית תפוחים:
קילו תפוחי עץ מסוג גרנד סמית
כפית וחצי קינמון טחון
100 גר' חמאה (מחמאה לפרווה)
100 גר' סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים קמח ואבקת סוכר מוסיפים חתיכות חמאה עד לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים, כף מי קרח, ברנדי ווניל.
מעבדים עד לבצק חלק.
משטחים בצק לפי גודל התבנית, מכניסים למקרר(את שארית הבצק מקפיאים לפירורים בסוף).
הכנת המלית:
מקלפים תפוחים, מסירים ליבה. חותכים לעיגולים. שמים בסיר עם חמאה מבשלים על אש נמוכה מוסיפים קינמון.
לאחר כ– 10 דקות מוסיפים את הסוכר ומבשלים עוד 10 דקות (לא לבשל יותר מדי, שהתפוחים יהיו מעט קריספיים)
כאשר המלית מתקררת מוסיפים לקילתית עד גובה התבנית. משטחים את המלית. משארית הבצק מגרדים בפומפיה עדינה (גירוד דק) את הבצק. מוסיפים מעל הפאי.
אופים בחום של 150 מעלות בסביבות 50-35 דקות.
(אפייה ארוכה בחום נמוך משביחה את המרקם והפאי יוצא קריספי. ניתן להקפיא לאחר מכן)
אופן ההגשה:
להגיש עם כדור גלידה וניל
ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"