בית הקפה 'פיט קפה' ברמת השרון מחובר למועדון הכושר 'גרייט שייפ', כחלק מרשת בתי קפה באותו סגנון. השילוב של כושר-בית קפה נמצא מול המרכז של קופ"ח מכבי ברחוב הנצח, בסמוך לתחנת המשטרה – מיקום מרכזי בעיר.
לא שאין קפטריות במכוני כושר, אבל כאן מדובר בבית קפה של ממש המיועד לכלל הלקוחות, שחלקו הפנימי צמוד למתאמנים וסובל ממוזיקת טכנו שלפחות לי יוצרת הפרעת קשב ונתק מהאוכל, וסביבת ישיבה חיצונית נעימה בה המוזיקה שונה.

 

השילוב כושר/אוכל ושתייה בולט על המדפים, בהם מעל מספר בקבוקי יין (מבחר קטן אך נעים והגיוני: אמפורה, תשבי, סגל, צרפתי, קאווה, במחירים סבירים ביותר: כוס 26-38 ₪, בקבוק 69-99 ₪), ממוקמים מכלים אימתניים בגודלם של תוספי תזונה – ליתר ביטחון.

התפריט כאן מהסגנון של בריא ומזין, בעבודה משותפת של השף ותזונאית הבית, עם מנות המותאמות למתאמנים, אבל גם למבקרים מבחוץ. מסתבר כי פרט לאוכל וזיעה, יש כאן גם הרצאות בנושאי אימהות והורות, ומתקיימים אירועים ביום ובערב, שעוד יילכו ויתרבו.

ערן גמח המנהל, מספר כי פיט קפה רמה"ש קיים מזה שנה, ומגיעים אנשי רמת השרון אך גם מהסביבה – גם בשבת.
גמח הנו מהבעלים של רשת בתי קפה בחדרי כושר (סינמה סיטי ראשון, תל אביב, בת ים), וברמת השרון גילה פוטנציאל גדול לקהל מחוץ למתאמנים. הוא מכיר את הלקוחות, והמטרה היא לתת להם הרגשה טובה.

 

ערן אומר כי בית הקפה מלא בעיקר בבקרים – לרבים המגיעים לאימון כושר על הבוקר ואחריו ארוחה המשלימה קלוריות שנשרפו. גם אחרי הצהרים יש תנועה המוגדרת כ'יפה', ובערב לקוחות צעירים של מכון הכושר וגם אחרים, כשיש גם בירה, אלכוהול, ותפריט בירה מוזל. הוא מתכנן ערבי יין וגבינות, זמרים, והרצאות ערב של דיאטנים ואנשי ספורט.

לא עמדתי בפיתוי ובחרתי לי ארוחת בוקר (54 ₪ ליחיד, 98 ₪ לזוג), הכוללת שתי ביצים בסגנונות עשייה מגוונים, לחם, סלט ספורטעים (לא שגיאת כתיב), טחינה טובה, גבינה צפתית, ירקות אנטיפסטי (בפועל פלפל אדום), סלמון (טוב), טונה (יבשושית), קפה ומיץ טבעי (או שייק פירות בתוספת 5 ₪).

 

בסגנון הבריא הזמנתי לשתייה תערובת של תפוח עץ, סלק וג'ינג'ר (מחיר שלא במסגרת ארוחת הבוקר: 18/20 ₪) – אפשר להתווכח על הטעם אבל לא על הצבע, ואגז פלורנטין – שתי ביצי עין מוגשות במחבת לוהטת על מצע גדוש של תרד בשמנת מתוקה. מנה מתובלת היטב וטעימה. האמת שהמסתפקים בביצת עין אחת יוכלו לחלוק אותה בין שניים לאור כמות התרד בשמנת.

בתפריט תמצאו בנוסף למנה הפלורנטינית מגוון של ביצים וחביתות, סלטים, שקשוקה, כריכים ושייקים ומשקאות, כולל מפירות אקזוטיים כמו אסאי מברזיל. שווה להגיע, עדיף לשבת בחוץ.

פיט קפה
רח' הנצח 4 רמת השרון