מצרכים:
2 פילה מוסר חצויים
6 עלי גפן חלוטים
חופן פטרוזילה, נענע, בצל ירוק
גרידת מלימון אחד
מלח
פלפל
ירקות ירוקים: 2 פרחי ברוקולי, חופן שעועית ירוקה, 1 זוקיני ירוק, 4 יחידות אספרגוס
2 שיני שום קצוץ
חופן טימין
לרוטב:
1/2 כוס יוגורט עיזים
חופן נענע קצוצה
עגבניה אחת חתוכה לקוביות
1 שן שום כתושה
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן זית
מלח
פלפל
1/2 כפית סומאק
אופן ההכנה:
לוקחים את עשבי התיבול – פטרוזיליה, נענע ובצל ירוק, מוסיפים את גרידת הלימון והשום, מלח, פלפל, שמן זית, לימון.
מערבבים הכל בקערה.
מורחים את התערובת על פילה המוסר בצד של הבשר.
עוטפים את הפילה ב- 2 עלי גפן, שמים במקרר לחצי שעה.
את הירקות הירוקים חולטים במים רותחים עם מלח, כדקה, מעבירים למי קרח, מסננים.
את הדג מכניסים לגריל פחמים או במחבת פסים, 3 דקות מכל צד.
מקפיצים את הירקות הירוקים במחבת עם שמן זית, מלח ופלפל.
בנפרד מערבבים את המרכיבים של הרוטב.
סידור המנה:
מניחים בצלחת הגשה את הירקות הירוקים, מעל את הדג, ומעל את רוטב היוגורט עם כל המרכיבים שלו
מסעדת מוזה, גן השלושה (סחנה), טל. 04-6060697
אתר האינטרנט של חוויות ניר-דוד – www.nirtours.co.il