ריקוטה פרסקה אשר מצטרפת לפסטה בסוף ההכנה, מעניקה מתקתקות משגעת,
מקרימה ומעשירה את הרוטב.
חומרים ל- 6-4 מנות:
1 חבילה (500 גרם) פסטה
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית "זיתא"
3 שיני שום פרוסות דק
6 עגבניות גדולות (או 8 בינוניות) חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כוסות עלי תרד טריים קצוצים גס
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9% גד
אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב:
מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ושום ומטגנים כ- 2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, רק עד שהשום מתחיל להתרכך (נזהרים שלא יישרף).
מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל ומבשלים כ- 10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד להתרככות.
מוסיפים תרד ומערבבים.
טועמים ומתקנים תיבול.
מבשלים את הפסטה:
מרתיחים מי מלח בסיר גדול.
מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה.
מגישים:
מסננים את הפסטה, מוסיפים לרוטב ומערבבים.
מפוררים גס את גבינת הריקוטה, מוסיפים לפסטה, מערבבים קלות ומגישים מיד.
גיוונים:
● מוסיפים 1 בצל שאלוט קצוץ דק ומטגנים אותו יחד עם השום (שלב 1).
● מוסיפים 6 פילטים של אנשובי קצוצים גס ומטגנים אותם יחד עם השום (שלב 1).