ל- 4 מנות/סועדים
חומרים:
800 גר' חזה עוף, חתוך לקוביות
2 כפות ממרח שום וזנגביל
2 בצלים בינוניים (מורתחים וטחונים לממרח)
1/2 כפית כורכום טחון
1/4 כפית זעפרן
4 כפות שמן זית
1 כף רסק עגבניות
מלח לפי הטעם
1/2 1 כוסות אגוזי קשיו טחונים
2 עלי דפנה
1 כוס שמנת צמחית
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית הל טחון
1/4 כפית תבלין גראם מסאלה
1 כף כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת ומוסיפים עלי דפנה וממרח שום וזנגביל. מטגנים עד שיזהיב. מוסיפים בצל ומטגנים למשך 5 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, תוך כדי ערבוב על האש, למשך דקה נוספת.
מוסיפים את העוף, מלח וכורכום ומטגנים קלות למשך 3 דקות.
מוסיפים את הקשיו הטחון ובוחשים. מוסיפים 3-4 כוסות מים ומבשלים עד שהעוף מוכן והרוטב סמיך.
מוסיפים שמנת צמחית, אגוז מוסקט, הל, גראם מסאלה וזעפרן. מבשלים כעשר דקות נוספות.
אופן ההגשה:
מקשטים עם כוסברה טרייה ומגישים חם עם אורז.
ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2006"