קונים בשר – מקומות מומלצים לקניית בשר

בשר בקר טרי ומיושן כהלכה הוא מצרך שהמודעות אליו בקרב שוחרי הבשר האיכותי עולה משנה לשנה. טווח המחירים לבשר מסוג זה הוא גדול וגם אינו זול במיוחד בתקופה האחרונה. אבל כבר למדנו, שאין ארוחות חינם. מה שזול שווה זול.

בשר בקר טרי ומיושן כהלכה הוא מצרך שהמודעות אליו בקרב שוחרי הבשר האיכותי עולה משנה לשנה. טווח המחירים לבשר מסוג זה הוא גדול וגם אינו זול במיוחד בתקופה האחרונה. אבל כבר למדנו, שאין ארוחות חינם. מה שזול שווה זול.
באתר www.MeetTheMeat.com, בדומה לרשימת המלצות על מסעדות לבשר, יעלה בקרוב דף עם רשימה מומלצת של קצביות לבשר, אשר תעודכן מעת לעת.
המלצות על מקומות נוספים יתקבלו ויבדקו בברכה.

תל-אביב – "ידע בשרים"
רפי אהרונוביץ' הוא שף בעל תואר מייסטר בבשר, ומהבעלים של מעדניית "ידע הבשרים" בת"א. בנוסף לבשר האיכותי שנמכר במעדנייה, אפשר לקנות בשר בקר אורגני, "בקר מהטבע".
לדברי רפי: "הבשר האורגני מיועד לא רק לאנשים עם מודעות גבוהה לבריאות, אלא גם לאניני הטעם, שכן לבשר האורגני טעם ייחודי ואיכותי, והוא בעל סגולות הכנה נוחות יותר".
אבל רק אחרי שתנסו תוכלו להעריך את גודל ההבדל, ואם זה מתאים לכם.
"ידע הבשרים", רח` טאגור 38 רמת אביב, ת"א, טל. 6427395 – 03

יפו – "אבו חלוואה"
אטליז "אבו חלוואה", מקום ותיק בקרב קהילת הבשר בגוש דן, מספק מוצרי בשר איכותיים ובמחירים סבירים ביותר. חליל, בחור צעיר ונחמד וממנהלי המקום, ישמח לעזור ולייעץ לכם בכל שאלה והתאמה של הבשר הנחוץ לכם. בקר ועוף בשפע, עם הקפדה של יישון הבשר כ- 21 יום. פתוח בשבת, יתרון נוסף לאלו שנזכרו ברגע האחרון להעמיד ארוחה.
אטליז "אבו חלוואה" רח` פייר מנדס פרנס 24, יפו, טל. 03-5187362

ראשל"צ – "לגעת באוכל"
הסניף של "לגעת באוכל" בראשל"צ מיקם בתוכו מעדנייה לבשר המחזיקה בשר בקר איכותי במיוחד. קשה שלא להתפעל ממגוון הבשרים, כולל בשרים מעושנים ודגים, ומראם מעורר ההשתאות. מקום אסתטי ומעוצב.
אבישי, מנהל המקום, ישמח לשרת אתכם נאמנה ולהמליץ על הבשר האיכותי ביותר ביום הרכישה, וגם ישמח להמליץ על מתכונים שונים גם בהם הוא מומחה גדול.
"לגעת באוכל" לישנסקי 9, א.ת. מערב ראשל"צ, טל. 03-9520390

טירה – "משק זמיר"
גיתי זמיר, שף ומסטר בתחום הבשר, הצטרף למפעל לבשר "אנגוס" הידוע ובו גם חנות מפעל שנפתחה באוגוסט 2008. את היכרותי עם גיתי עשיתי במפגש של פורום הקרניבורים של "תפוז", שם טעמתי ואכלתי מבשריו, ומהשתתפותנו יחדיו בתוכנית בוקר בערוץ 10. המקום של גיתי מפעיל מערכת שיווק בשר עד ללקוח, והבשר איכותי ובמחירים שווים לכל נפש. לנוחות הלקוחות פתוח גם בשבת.
"משק זמיר" טירה, טל. 09-7937588 , 052-5554946

תל מונד – "פורטרהאוס"
לא כולם יודעים בדיוק מה זה פורטרהאוס, אבל המקום המהווה גם מסעדה וגם אתר מכירה של נתחי בשר איכותיים, הוא בוודאי נפלא. המסעדה מספקת בשר טרי ומיושן ללקוח. בוויטרינה יפה במסעדה מוצגים נתחים משובחים לעין המיועדים למכירה. הבקר והבשר עבור "פורטרהאוס" מאותרים באופן אישי ע"י שף המסעדה.
"פורטרהאוס" דרך בני דרור א.ת. תל מונד, טל. 09-7969666

כפר יונה – "פרומיט"
"פרו-מיט" הוא עסק משפחתי הממוקם בחזית המפעל בכפר יונה, שם גם מבצעים את פירוק הבשר שנבחר בקפידה. דביר, המנהל את העסק וגם בעליו, שומר בקפידה על כל הכללים כדי לספק בשר איכותי לקהל הרחב. ל"פרומיט" תעודת כשרות של הרבנות בנתניה, מה שמאפשר לרכוש בשר כשר ואיכותי יותר מהמשווק ברשתות השיווק הגדולות.
אמנם החלקים הקדמיים כמו האנטריקוט מסופקים מוכשרים, אולם הסינטה והפילה לא מוכשרים. לדברי דביר, הבשר נבחר בקפידה מבקר ברמת הגולן ומיושן במפעל עצמו. פרו-מיט מספק בשר בקר, עוף ומוצרים שונים ומגוונים, ובמחירים סבירים ונוחים.
"פרו-מיט" העלייה 37, כפר יונה, טל. 09-8944421

רמת ישי – "לימוזין"
ל"לימוזין", שילוב של מסעדה ואטליז, יש חווה של עדר עגלים מעורבים, שארולה, לימוזין, שרועה בשדות בתנאים המשביחים את איכות הבשר, ויישון הבשר נעשה בתנאים טבעיים.
ב"לימוזין" ישמחו לקבל הזמנה שבוע מראש, ולמבקרים במקום יש גם הזדמנות לשבת ולאכול במסעדה ישירות את הנתחים המשובחים מהאטליז הצמוד.
"לימוזין" א.ת. רמת ישי, טל. 04-9533173

עין גב ורמת השרון – "מרינדו"
שמעו של בשר הטלה של "מרינדו" יצא למרחוק מזה זמן רב. מגוון רחב של מוצרי טלה משובחים לצלייה על האש, לבישול ועוד. "מרינדו" מספק גם בשר בקר איכותי המיושן בוואקום, ואת בשריו לנוחות תושבי המרכז, ניתן להשיג גם בסניף ברמת השרון. בסניף מול עין גב קיימת גם מסעדה בה ניתן לאכול מטעמים שונים.
"מרינדו" מול הכניסה לקיבוץ עין גב, טל. 04-6658555 , אוסישקין 54, רמת השרון, טל. 03-540472

ראש פינה ותל אביב – "דוריס קצבים"
ל"דוריס קצבים" יש אספקה של בשר בקר מגידול עצמי, ומפעל בו נעשה פירוק הבשר, וממנו נעשית האספקה ישירות לשני המסעדות, בראש פינה ובת"א. גם תהליך היישון נעשה באופן עצמי ומבוקר. במסעדות עצמן נמכר בשר טרי ומיושן ללקוחות, אשר מוצג לראווה ובגאווה רבה.
"דוריס קצבים" ראש פינה ורח' יגאל אלון ת"א, טל. 1599-500021

קצרין – "מיטשוס"
"מיטשוס" זה גם מסעדה וגם קצביה, יתרון עצום למי שרוצה להתנסות באיכות הבשר לפני הקנייה. הבשר ברמה גבוהה. הבשר ב"מיטשוס" הוא על טהרת הגידול המקומי ברמה"ג ושל עגלים בלבד. הבשר מיושן בשיטות שונות. ניתן לקבל בשר עגל, טלה ועוף.
"מיטשוס" א.ת. קצרין, טל. 04-6963334

יורם קוהן הוא מומחה לבשר גורמה ומקיים אירועים וסדנאות של בשר גורמה, ובעל אתר http://www.MeetTheMeat.com המספק בנוסף טיפים, מתכונים, המלצות על מסעדות, ועוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר