קפה גופרמן חוגג 13 שנה עם שף חדש וקונספט הביסטרונומיק

הביסטרונומיקים הם מסעדות שף שנהנות לרוב מתפריט מתחדש ומשתנה, שמתבסס על חומרי גלם פשוטים וזמינים – מטבח איכותי, טעים, טרי ומתחדש. כזה שאפשר לחזור אליו ולסעוד בו מעת לעת

"גופרמן" מרשפו הנו בית קפה, מסעדה ומוסד ידוע בשרון, שחוגג החודש 13 שנה להיווסדו.
לכבוד חגיגות הבר מצוה מצטרף למסעדה השף קובי כץ, עד לאחרונה שף מסעדת רוקה בהרצליה פיתוח, שמסיים בימים אלה תפריט חדש שיהפוך את המקום  לביסטרונומיק הישראלי הראשון.

מה זה ביסטרונומיק? מדובר בתופעה צרפתית שכובשת את אירופה בשנים האחרונות. היא נוסדה על ידי שפים ידועי שם שהתעייפו לבשל מחומרי גלם שנמצאים רק במקומות נדירים, ובעיקר נמאס להם לגבות מחירי מנות שמזכירים משכנתא על דירה בפריז. במקום להקים מסעדת שף רגילה, החליטו להקים "ביסטרונומיק", ולמעשה בית אוכל שהוא בין מסעדת שף לביסטרו.

הביסטרונומיקים הם מסעדות שף שנהנות לרוב מתפריט מתחדש ומשתנה, שמתבסס על חומרי גלם פשוטים וזמינים – מטבח איכותי, טעים, טרי ומתחדש. כזה שאפשר לחזור אליו ולסעוד בו מעת לעת.

בין המנות החדשות בתפריט: לביבות בטטה ביוגורט בפאלו ועירית, טרטר נתח קצבים על גרגירי חומוס, תרד מאודה ויוגורט בפאלו, סלט קינואה עם לבבות חסה, אנדיב, קינואה, קונפי שאלוט, אגסים ביין ווינגרט שומשום, כריך פירות ים (מהבודדים בישראל) מוגש על בריוש, טורטליני גבינת עיזים ברוטב פטריות שמפיניון וכמהין בקרם לימון, מרווה וקונפי שרי, חריימה לוקוס, מנת ענק של קדירת פירות ים (600 גרם), וקינוחים כמו קרם פופקורן עם ברולה פיסטוק ושטרויזל תירס, פרח תפוחים על קרמבל פקאן ומסקרפונה שוקולד לבן.

כל המנות הן פרי מטבחו  של השף קובי כץ. כץ (41), שנולד בפריז לאם צרפתיה ואב ישראלי, וגדל בעיר האורות. במשך שנים ספג בבית את תרבות הבישול הצרפתית. לאחר שעבר אירוע לב בשנה שעברה, החליט לזנוח את הרטבים הכבדים של החמאה והשמנת, ולהתאים את מטבחו לקו מודרני בריא וטרי. כך הגיע לקונספט הביסטרונומיק שמחייב שימוש בחומרים טריים ומתחלפים, ובנה תפריטים שעושים שימוש בעשבי תיבול, שמן זית, ירקות, דגים ובשרי איכות.

המנות בגופרמן נעשות במקום, הלחמים נאפים יום יום בקונדיטוריה של המסעדה, והקינוחים נעשים גם הם על בסיס יום יומי על ידי הקונדיטורית עינב דרומי. בנוסף הצטרפה לצוות גופרמן השפית אנג'לה ויירי, איטלקיה שאחראית על הכנת הפסטות הטריות (ניוקי, רביולי במילויים שונים, ספגטי, פנה) שיוגשו מעתה במסעדה.

גופרמן מחזיקה מבחר של יינות בוטיק ישראלים וזרים, שמשלימים חווית של ארוחת ערב.

גופרמן
רח' הפרחים 12, מושב רשפון
טל.09-9550555 
א' – ו': 8:00-24:00, שבת: 10:00-24:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר