חומרים לבצק:
200 גר' חמאה/מרגרינה קרה
½ 2 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
שני חלמונים
1 כף תמצית וניל
¼ כוס ברנדי, או חלב, או מיץ תפוזים
קורט מלח
כף קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
לשים ביד או במערבל את כל החומרים לבצק, עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק. כמות הקמח הסופית נקבעת לפי מידת לחות הבצק עד שאינו נדבק לידיים. מכניסים את הבצק במקרר לכמה שעות (או לכל הלילה) כשהוא מכוסה בניילון נצמד.
מרדדים לעלה דק וקורצים עיגולים.
שמים על כל עיגול מעט ממלית הפרג וסוגרים למשולש.
חומרים למלית פרג:
200 גר' פרג טחון
4 כפות פירורי לחם
קליפת לימון מגורדת
1 כוס סוכר
2 כפות דבש
½ כוס חלב או מים
25 גר' חמאה
אופן ההכנה:
מבשלים את הפרג והסוכר עם החלב (או מים) במשך כמה דקות.
מסירים מהאש ומוסיפים את יתר החומרים.
מקררים לפני המילוי.
יריד האוכל של דיזנגוף סנטר מציג לרגל פורים, מבחר אוזני המן של הקונדיטורית אורית מורן. ביריד למעלה מ- 40 דוכני מזון, והוא פועל מדי שבוע: חמישי 12:00-20:00, שישי 10:00-16:00