מצרכים:
10 פילה של דגי ברבוניה, חצויים לאורכם
150 גרם קמח לבן
1 חלבון ביצה
100 מ"ל סודה מאוד קרה ומלאה בגזים
100 מ"ל נשר מאלט
מלח גס
פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון 1
רוטב צ'ילי מתוק
1/3 לימון חתוך לפרוסות דקיקות
שמן קנולה לטיגון עמוק
1 כוס פתיתי גבינה לפיצה מסדרת השף הלבן
אופן ההכנה:
בסיר גבוה, מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני גבוה.
מסדרים את פילה הברבוניות בצלחת רחבה ומפזרים משני צידיו מלח גס ופלפל שחור גרוס.
יוצקים מעט מיץ לימון ומשרים במקרר למשך 20 דקות.
בסמוך לזמן הטיגון, מכינים את תערובת הטמפורה: מערבבים מעט בעזרת מזלג את החלבון, הסודה, הקמח והמלח – חשוב לא לערבב לגמרי את חומרי התערובת ולהשאיר גושים בבלילה.
טובלים את פילה הברבוניה בבלילת הטמפורה כך שיהיה מכוסה לחלוטין.
מנערים שאריות ומניחים בזהירות בשמן החם.
כשהציפוי שחום ונפוח מוציאים לנייר סופג ומצננים מעט.
בזמן הטיגון, מכניסים לתנור צלוחית בינונית עמוקה חסינת חום, שבתוכה משוטחים קלות פתיתי גבינה לפיצה מסדרת השף הלבן,
ממיסים את הגבינה בתנור בחום של 180 מעלות.
מגישים מיד עם פרוסות לימון קטנטנות מעל, בליווי צ'ילי מתוק וצלוחית הגבינה החמה.