חומרים:
3 יחידות כבד אווז – 50 גרם ליחידה
תותים – קופסה קטנה טרי
חצי כוס סוכר
חומרים לבריוש:
300 גרם קמח
40 גרם סוכר
כפית מלח
10 גרם שמרים
20 מיל חלב
3 ביצים
150 גרם חמאה
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מערבבים את החומרים יבשים ומוסיפים לאט את החלב, תוך כדי לישת התערובת. בהדרגה מוסיפים גם את הביצים ואת החמאה.
מתפיחים את הבצק עד כדי הכפלת הנפח.
לשים ומניחים בתבניות אישיות משומנות ומסוכרות.
מתפיחים את הבצק בשנית.
אופים את הבצק בחום של 180 מעלות במשך כחצי שעה.
הכנת הריבה:
מניחים במחבת עמוקה את התותים, ומעל מוסיפים את הסוכר.
מבשלים בטמפרטורה נמוכה עד להמסת מלאה של הסוכר.
הכנת המנה:
מניחים במחבת חמה את הכבד.
מתבלים במלח ופלפל.
מטגנים במשך 2 דקות מכל צד.
חורצים את הבריוש בחלקו העליון.
מסדרים את הנתחים בצלחת ומניחים את הכבד בחריץ הבריוש.
בוזקים מעל את ריבת התותים המתוקה.
מגישים חם לשולחן.
כרמים – מושב סגולה, 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש (ציר 4). 24:00-09:00 (כל השבוע), טל': 08-8505859 www.rest.co.il/cramim