גונדי נוכודי – מרק ירקות במילוי כופתאות עוף וחומוס

מאכל פרסי אותנטי. זוהי אחת מגרסאות הגונדי. יש כופתאות שניתן לטגן בשמן , בישול בציר ירקות , לאחר טיגון או ללא טיגון

מאכל פרסי אותנטי. זוהי אחת מגרסאות הגונדי. יש כופתאות שניתן לטגן בשמן , בישול בציר ירקות , לאחר טיגון או ללא טיגון.

חומרים ל- 6 מנות:
300 גר' פולי חומוס מושרים במים רותחים.
500 גר' חזה עוף טחון
2 יח' בצל קלוף מגורד
6 יח' גבעוליי פטרוזיליה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
20 גר' אבקת הל
1/2 כפית כורכום
100 גר' קמח חומוס.
2 יח' ביצים.

חומרים למרק:
3 יח' גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
3 יח' תפו'"א חתוכים לקוביות גסות
2 יח' עגבניות חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות שמן
1/2 כפית כורכום
300 גר' אוסובוקו בקר
1/2 חבילה כוסברה קצוצה
2 כפות אבקת מרק עוף.

אופן ההכנה:
להשרות את פולי החומוס במים רותחים לשעות אחדות, עד לספיחת הנוזל וגידול בנפח החומוס.
טוחנים את החומוס, הבצל, חזה העוף, פטרוזיליה ושאר החומרים.
מוסיפים תבלינים וביצים ומערבבים היטב.
להוסיף קמח חומוס עד להיווצרות בצק חלק.
לחמם בסיר רחב את השמן, להוסיף את האוסובוקו עד לטיגון מלא מכל הכיוונים.
להוסיף מים ותבלינים, ולבשל כשעה וחצי עד לריכוך הבשר.
להוסיף פנימה את שאר הירקות עד לריכוך ולהשלים טעם.
ליצור קציצות מהבצק במשקל 50 גר' יחידה וליצוק למרק – בישול כ– 20 דקות .
ניתן לטגן את הכופתאות ואז להכניס למרק להמשך בישול של 10 דקות.

הצעת הגשה:
ליצוק לקערית מרק + מילוי של 3-4 כופתאות.
לקשט בריחן טרי מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר