חומרים:
5 יח' חזה עוף נקי משומן
250 ג' קמח לבן מנופה
50 ג' פטריות קצוצות דק
150 ג' מחמאה /מרגרינה
אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס דק
1/3 כוס עירית קצוצה
1/2 כוס שמן קנולה
2 כפות ציר עוף קנור
1 ליטר מים
אופן ההכנה:
1. לחצות את יחידות חזה העוף, כך שלכל סועד יוגשו שני חצאים של חזה עוף. לקמח את חזה העוף מכל צדדיו בעזרת 100 ג' מהקמח. לחמם את השמן במחבת. לטגן את יחידות חזה העוף כ-2 דקות מכל צד, ולהעביר לצלחת עם נייר סופג.
2. להמיס את המחמאה בסיר נפרד ולאדות את הפטריות. להוסיף את יתרת הקמח ולבחוש היטב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. להוסיף את המים תוך כדי ערבוב, ולערבב היטב עד שלא יישארו גושי קמח ויתקבל מרקם חלק.
3. להוסיף את ציר העוף ואת התבלינים ולהביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ- 15 דקות, עד לקבלת רוטב חלק וסמיך.
4. לסדר את יחידות חזה העוף בתבנית אפיה ולצקת את הרוטב מעל. להוסיף את העירית הקצוצה, ולאפות בתנור למשך 8 דקות בחום בינוני.