חומרים:
חצי חבילה בצק עלים איכותי קפוא, מופשר
4 משמשים רכים, חצויים
2 שזיפים, חתוכים למקלות דקים
6 כפות סוכר דמררה סוגת
חצי כוס מים
חומרים לקרם שקדים:
70 גרם שקדים מולבנים סוגת, טחונים דק
60 גרם אבקת סוכר סוגת
70 גרם חמאה
1 ביצה
סוכר חום סוגת לפיזור על הטארטים
אופן ההכנה:
בקערת המערבל החשמלי שימו שקדים, אבקת סוכר וחמאה, וערבלו עד שהתערובת נעשית אוורירית.
הוסיפו את הביצה וערבלו עוד כמה דקות.
אחסנו במקרר.
בסיר קטן הניחו את המים והסוכר והביאו לרתיחה.
הנמיכו האש והוסיפו את המשמשים ורצועות השזיפים.
בשלו 10 דקות והסירו מהאש.
חממו תנור לחום של 200 מעלות,
שמנו תבנית שקעים.
רדדו את בצק העלים של משטח מקומח.
בעזרת כוס או קערה קטנה צרו עיגולים בבצק.
הניחו את העיגולים בשקעי התבנית כך שיכסו גם מעבר לדפנות.
הוציאו את קרם השקדים מהמקרר ומלאו כל טארט עד חצייה.
מעל הקרם הניחו שזיפים ואז חצי משמש אחד.
פזרו סוכר חום על כל טארט ואפו 10-15 דקות או עד ששולי הבצק מזהיבים
והפירות מתרככים.
צננו והגישו..
צילום: גליה דור