חומרים ל- 5 מנות:
300 גרם כבד עוף נקי וצלוי
1 יח' בצל פרוס גס
10 יח' תאנים מיובשות חתוכות לחצי
1 כוס יין אדום יבש
4 כפות חומץ בלסמי איכותי
2 כפות סוכר חום
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
לתוך סיר קטן מוסיפים את היין האדום, החומץ בלסמי, הסוכר והתאנים.
מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה עד קבלת רוטב סמיך דומה לקרמל דליל.
בנפרד מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.
לתוך אותה מחבת מוסיפים את הכבדים ומבשלים כ-3 דקות.
מוסיפים את הרוטב ומבשלים ביחד עוד כ-2 דקות.
המלצת השף:
ניתן להגיש עם מחית תפ"א או מחית קרם שורשים.