מרכיבים:
6 יחידות כרעיים של מולרד (רצוי לבקש מהקצב שיהיו בגודל בינוני ללא יותר מדי שומן)
מיץ טרי מ-3 תפוזים
½ כוס קלבדוס (ליקר תפוזים)
שיני שום חצויים
בצלצלי שלוט קלופים
צרור תימין
¼ כוס טימין קצוץ
1 כוס ציר בקר או עוף
פרוסות מתפוז 1 (כולל הקליפה)
אופן ההכנה:
משרים את המולרד במשך כארבע שעות בתוך מיץ תפוז, קלבדוס, שיני שום ובצלצלי שלוט שלמים.
מוציאים את הכרעיים ומיבשים אותן היטב בניר סופג.
מחממים מחבת על להבה גבוהה ומניחים את הכרע כאשר הצד של העור כלפי מטה.
נותנים לעור להיחרך במשך 2 דקות ואז הופכים לעוד 2 דקות.
מעבירים את הנוזלים מהמשרה לסיר קטן ומבשלים על להבה חלשה – עד לצמצום.
מוסיפים את התימין ומורידים מהאש.
מסדרים את המולרד בתבנית פיירקס עמוקה ובוזקים מעל את המשרה המצומצם.
מוסיפים כוס ציר בקר או עוף וצולים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 60 דקות.
מניחים את פרוסות התפוז על מגש עם ניר פרגמנט.
מפזרים מעל סוכר, שורפים בברנר עד לקרמול, ומניחים לצד המנה לקישוט.
מתחם "לוקא" (Luca), קיבוץ משמר השרון עמק חפר, טל. 09-8949095