חומרים לשש מנות
2 ק"ג כרעיים עוף
3 כוסות אורז
4 גזרים חתוכים לפרוסות עבות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות
2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות גדולות
1 בצל בינוני חתוך לקוביות גדולות
5-6 כוסות ציר עוף (אפשר גם מים)
1 כוס חומוס מבושל (מושרה ללילה ומבושל בהרבה מים ומעט סודה לשתיה)
רבע כוס שמן זית
1 כף בהרט
שליש כף קינמון
רבע כף פלפל שחור
מלח
אופן הכנה
1. משרים את האורז במים לחצי שעה, שוטפים ומסננים. מוסיפים לאורז חצי מכמות התבלינים ומעט מלח.
2. בסיר לחמם שמן זית ולהשחים את העוף קלות, להוסיף את הגזר, הבצל והפלפלים ולאדות לאט את הירקות עד שמתרככים, להוסיף את גרגרי החומוס ואת שארית התבלינים ולתבל במלח, ולהמשיך לאדות לעוד כחמש דקות.
3. להוסיף מעל את האורז בלי לבחוש ולהוסיף את ציר העוף, הציר אמור לכסות את האורז + 1 ס"מ מעל. להביא את התבשיל לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עם מכסה כ- 20 דקות, לכבות ולהמתין כ- 10 דקות נוספות.
4. בתום הבישול מסירים את המכסה ומניחים מעל הסיר מגש גדול כשפניו כלפי התבשיל, מצמידים את המגש ובתנועה מהירה הופכים את הסיר על פניו. נותנים כמה מכות קלות על תחתית הסיר ומרימים אותו בעדינות. מגישים מיד.