החומרים הדרושים
4 כפות שמן זית (ניתן להוסיף שמן במידת הצורך)
אחת וחצי כוסות אורז
חצי כוס עדשים ירוקים (מושרים במים למשך שעה)
1 בצל סגול חתוך לקוביות
3 כוסות מים
2 כפיות כמון
1 כפית מלח
חצי כפית אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים מיד את הבצלים ומטגנים עד שהבצל משחים
מוסיפים את האורז ומטגנים למשך 5-8 דקות עד שהאורז מזהיב
במקביל בסיר נפרד מרתיחים את המים עם העדשים (שלא יהיו רכים מידי) כאשר המים מגיעים לרתיחה, יש להוריד לאש נמוכה
יש להוסיף את התבלינים לעדשים עם המים ולערבב היטב
יש להוסיף את העדשים עם המים לסיר של האורז
מנמיכים את האש ומכסים למשך 15-20 דקות
מורידים מהאש
החומרים הדרושים לקישוט
1 בצל סגול חתוך לרצועות
רבע כפית מלח
4 כפות קמח
רבע כפית פפריקה
אופן ההכנה
לערבב בקערה
לטגן ברשת צפופה בשמן רותח עד שהבצלים יהיו קריספי
יש להעביר את האורז לכלי הגשה ולשים מעל את הקישוט