מרק אספרגוס ושומר מוגש עם קרם קשיו אספרגוס
רכיבים ל- 6 מנות:
1 צרור גדול (או 2 קטנים) של אספרגוס טרי קצוץ דק (אפשר לשמור את קצוות הגבעולים לקישוט)
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
3 גבעולי סלרי חתוכים גס
1 כרישה קצוצה
4 שיני שום קצוצים
3 שומר גדולים, חתוכים גס
1 כפית מלח
1 עלה רוזמרין טרי – באורך כ- 2 ס"מ
2 עלי דפנה
1כפית זרעי כוסברה טחונים
3 כוסות מים
לקרם קשיו אספרגוס:
1 כוס אגוזי קשיו שטופים
8 – 6 גבעולי אספרגוס, חתוכים גס
½ כפית מלח
2 שיני שום
6 עלי נענע
½ כפית זרעי כוסברה טחונים
אופן הכנת המרק:
להניח את כל המרכיבים בסיר ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש, לכסות ולבשל על אש קטנה למשך 25-30 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.
לערבב עם מוט חשמלית או בבלנדר, עד למרקם חלק.
לטעום ולתקן תיבול.
המרק צריך להיות במרקם סמיך וקרמי.
אופן הכנת הקרם:
להכניס את כל המרכיבים לבלנדר חזק ולערבב עד לקבלת מרקם חלק.
לטעום ולתקן תיבול. ייתכן ותרצו להוסיף עוד אספרגוס טרי.
הגשה:
למזוג את המרק לקערות אישיות.
לבזוק כף של קרם הקשיו מעל כל מנה.
לקשט עם ראשי האספרגוס.