מצרכים
1 שקית אבקת מרק אספרגוס
1 כוס מים רותחים
3 כוסות חלב חם
300 גרם אספרגוס קפוא, או משומר ומסונן
1 מכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל
1 כף סוכר
אופן ההכנה
1. מבשלים את אבקת המרק במים רותחים ובחלב.
2. בינתיים שוברים את קלחי האספרגוס הקפואים לפיסות קטנות ככל האפשר, ומוסיפים מיד לסיר.
.3. כשהמרק מגיע לרתיחה, מוסיפים שמנת, מתבלים, לא משמיטים את הסוכר, המוסיף ניגוד מעניין.
4. מנמיכים להבה, 10 דקות לפחות בסיר מכוסה, על להבה נמוכה. בוחשים לפרקים, מגישים חם.