חומרים לשש מנות
600 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף
80 גר' בצל
20 גר' סלרי אמריקאי
1 שן שום
500 מ"ל חלב
1 ליטר ציר ירקות
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
צרור קטן תימין
3 עלה דפנה
80 מ"ל שמנת מתוקה
אופן הכנה
לצלות את הארטישוק בתבנית בתנור בחום של 200 מעלות עם מעט שמ"ז ומלח מכוסה בנייר אלומיניום עד שמתרכך.
בסיר מאדים את הבצל והסלרי,מוסיפים טימין ועלה דפנה,אחרי שהתרככו להוסיף את הארטישוק ומכסים בציר ירקות עד שלושת רבעי גובה. מבשלים עד שרך מאוד,טוחנים ומסננים.
בסיר נפרד מבשלים את השום בחלב עם מעט פלפל שחור עד שהתערבבו הטעמים(לא לצמצם את החלב)
מוסיפים את החלב לארטישוק הטחון עד שמקבל מרקם של מרק.
להרתיח בעדינות שוב את המרק, להוסיף שמנת מתוקה, להקציף את המרק עם בלנדר ידני ולהגיש מייד.