חומרים לציר מרק בסיס:
4 ליטר מים
6 פטריות שיטאקה
50 גרם ג'ינג'ר
3 כפות מלח
1 כוס סוכר
1 כוס סויה בהירה
1/4 כוס סויה כהה
3 כפות שמן שומשום
אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה את המים, פטריות, ג'ינג'ר סוכר ומלח
מבשלים על אש נמוכה לכ10 דקות
מוסיפים סויה כהה סויה בהירה ושמן שומשום ומבשלים לעוד 10 דקות
מסננים את המרק ושומרים את הפטריות בצד.
חומרים למרק וונטון:
חופן כרוב לבן חתוך דק
חופן גזר חתוך ל'גפרורים'
חופן נבטי שעועית סינית
פטריית שיטאקה קצוצות דק (ללא הרגל)
בצל ירוק לעיטור
3-5 יחידות כיסוני וונטון לסועד
הכנת המרק:
מרתיחים את המרק ומוסיפים את הכיסונים.
מבשלים את הכיסונים במשך כ- 5 דקות.
מחלקים את הירקות לקערות הגשה, ומוזגים את המרק עם הכיסונים.
מעטרים בבצל ירוק.
את ארבעת סניפי דים סאם שופ תוכלו למצוא באזור המרכז: אבן גבירול 61, דיזינגוף סנטר וקניון עזריאלי בת"א, ובקניון הזהב בראשון לציון
צילום יולי גורדינסקי