חומרים:
750 גר' גרגרי חומוס מבושלים
1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות (בערך 10 כוסות)
3 גזרים בינוניים
1/2 כוס צייר מרק ירקות (אפשר גם עוף במידה ואין)
2 בצלים גדולים קצוצים
כף פטרוזיליה
כף כוסברה
1/2 כפית כורכם
1/3 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 כפית מלח
2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות דבש
אופן ההכנה:
קולפים את הגזר והדלעת ומבשלים אותם במים עד שמתחילים להתרכך.
מחממים מחבת, מוסיפים את הבצל עד שמקבל צבע שקוף.
מוסיפים לסיר עם הדלעת והגזר.
את ציר מרק הירקות מוסיפים לסיר יחד עם הכוסברה, הפטרוזיליה ומערבבים. מוסיפים את התבלינים, ואת הדבש.
מערבבים היטב.
מצמצמים נוזלים כ- 10 דקות נוספות.
מוסיפים את גרגרי החומוס שבושלו קודם ומרסקים הכל במוט ריסוק.
ניתן להוסיף שמיר קצוץ בעת ההגשה.