מצרכים (6 סועדים):
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים, מוקפאים (לדוגמא של סנפרוסט)
8 כוסות מים
1 כף שמן צמחי
2 כוסות בצל/בצלי שאלוט קצוצים
2 כוסות עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות (אפשר מקופסת שימורים)
8 שיני שום כתושות
1 פלפל חריף קצוץ דק
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצים דק
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
מיץ מליים/לימון סחוט
1 כפית פפריקה
1 כף שורש כורכום טרי מגורר
1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורר
אופן ההכנה:
מרתיחים 8 כוסות מים בסיר.
מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים עד לרתיחה.
בינתיים מחממים שמן במחבת, ומטגנים בצל, שום ופלפל חריף עד שהבצל מזהיב קלות.
מוסיפים את תערובת הבצל המטוגן ושאר מרכיבי המרק לסיר החומוס.
מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה.
מגישים בקערות עמוקות ומקשטים בעלי פטרוזיליה.
מומלץ לשמור את השורש הטרי בקירור או בהקפאה (לזמנים ארוכים יותר).
כשרות רבנות גוש עציון. מחיר לצרכן: כ-14 ש"ח (למגשית של 120 גרם). להשיג ברשתות השיווק.
למידע ומתכונים נוספים