חומרים:
300 גרם בצל לבן מקולף ופרוס
150 גרם גזר חתוך גס
4 שיני שום
70 גרם עגבניות מיובשות
1 ק"ג עגבניות תמר משומרות (מומלץ של חברה איטלקית)
200 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כוס אורז
3 כפות שמן זית
סוכר
מלח
עלי בזיליקום לקישוט
3 ליטר ציר עוף
אופן ההכנה:
בסיר עמוק מחממים שמן זית ומאדים את הבצל, הגזר, השום והעגבניות המיובשות כ- 10 דקות עד לריכוך.
מוסיפים את האורז, עגבניות תמר ואת ציר העוף ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות על אש נמוכה. יש לבחוש כל הזמן כדי שהאורז לא ידבק לתחתית הסיר.
מתבלים: מוסיפים את השמנת, הסוכר והמלח, וטועמים.
בעזרת מעבד מזון ידני מרסקים את המרק עד לקבלת מרקם חלק.
מסעדת LUCCA, השונית 2, מרינה הרצליה, 09-9514000