חומרים ל-2 ליטר מרק (מתאים ל-10 מנות):
1 בצל קצוץ דק
1 כרישה פרוסה דק
3 כפות שמן זית
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
2 תפ"א גדולים חתוכים קוביות
2 ליטר מים
200 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת לבישול [במידה ורוצים פרווה]
מלח, פלפל גרוס, אגוז מוסקט – לפי טעם אישי
1/2 גר' זעפרן
פיטריות כמהין [או פורצ'יני]
אופן ההכנה:
בסיר גדול מאדים את הבצל והכרישה בשמן זית עד להזהבה.
מוסיפים את הארטישוק ואת תפוח האדמה ומכסים במים.
מבשלים עד לריכוך.
מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט וזעפרן.
מוסיפים את השמנת ומערבבים.
טוחנים בעזרת מעבד ידני עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים את פיטריות הכמהין במרכז הצלחת ומגישים.
ניתן לקשט עם מקל גריסיני.
צילום יוסי לוי