חומרים ל- 6 מנות:
6 כפות שמן זית
2 בצל
3 מקלות סלרי עם העלים, חתוכים גס
2 יחידות שורש פטרוזיליה, חתוך גס
1 כרֵשה (רק החלק הלבן), חתוכה גס
2 ק"ג שומר, חתוך גס
עלי תימין מ-2 ענפים
2 שיני שום מעוכות
½ 1 כפית מלח
¼ כפית פלפל
מים
שמן זית להגשה
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר.
מוסיפים בצל, סלרי, שורש פטרוזיליה וכרֵשה.
מטגנים כ-7-6 דקות על להבה בינונית.
מוסיפים את השומר, התימין והשום, וממשיכים לטגן כ-5-4 דקות.
מוסיפים מים עד כדי כיסוי הירקות, ומגבירים את הלהבה.
מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל ומכסים. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כחצי שעה.
מעבירים למעבד מזון, ומרסקים למרקם חלק.
טועמים ומתקנים תיבול.
להגשה:
יוצקים למרקיות ומזליפים מעט שמן זית מבוּשם או שמן זית איכותי.
"כרמים" במושב סגולה